Pompierii nemțeni au primit Drapelul de luptă de la Raed Arafat


Sute de persoane au asistat la ceremonialul care a adunat în Piaţa Ștefan cel Mare din Piatra Neamț pompieri din Neamț și din subunitățile din județ. Primit cu onoruri militare, medicul Raed Arafat i-a înmânat comandantului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, col. Ioan Nițică, drapelul de luptă al unității. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acordarea drapelului de luptă s-a făcut prin Decret al Preşedintelui României, nr. 391 din 07.04.2016, publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 276 din 12 Aprilie 2016.

Astăzi în Piaţa Ștefan cel Mare din Piatra Neamț , a avut loc festivitatea de „Înmânare a Drapelului de Luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Petrodava» al Județului Neamț”. Pompierii nemțeni s-au pregătit zile în șir pentru acest eveniment extrem de important la care au participat secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat dar și oficialități locale și județene.

Drapelul de luptă a fost sfințit de un sobor de preoți, după care reprezentantul IGSU a dat citire decretului semnat de președintele Klaus Iohannis, prin care acesta a fost acordat. Dr. Arafat, care ocupă și funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a înmânat apoi drapelul colonelului Ioan Nițică, inspector șef al ISU Neamț, care a îngenuncheat și l-a sărutat, după care au jurat cu toții să păstreze drapelul de luptă ca pe lumina ochilor, reprezentând simbolul onoarei, vitejiei și al gloriei militare.

Ceremonia s-a încheiat cu prezentarea drapelului tuturor celor prezenți în Piață și cu defilarea pompierilor salvatori și a tehnicii de intervenție.

De aici, toată delegația a mers la Caravana SMURD, amplasată în fața Teatrului Tineretului, acolo unde zeci de nemțeni participă la cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor și pentru a ști cum sa se comporte în cazul unei situații de urgență.

Fiecare Drapel de luptă are elemente de identificare proprii, în sensul că, în cele patru colţuri ale flamurii sunt brodate cu fir aurit, cununi cu două ramuri de stejar care au în interiorul lor semnul de armă, iar pe placa ce susţine acvila cruciată şi pe inelul de pe hampă este inscripţionat numele unităţii Drapelul primit de ISU Neamț a fost oferit ca semn de recunoaştere pentru meritele salvatorilor nemțeni, menționate și de „părintele” SMURD:

„Ziua de astăzi, cu siguranță, va rămâne în istoria unității dumneavoastră. Primirea drapelului de luptă este un eveniment unic care semnifică recunoașterea activității dumneavoastră, recunoașterea faptelor pe care le săvârșiți în fiecare zi în slujba cetățenilor. Sunteți o unitate care este în permanentă luptă. Vă luptați cu timpul, dușmanul principal al orcărei intervenții pentru salvare de vieți. Vă luptați cu minutele, cu secundele, ca să ajungeți să salvați pe cei care v-au chemat, fie că e vorba de un incendiu, un caz medical, o catastrofă în care sunt oameni expuși pericolului. Nu degeaba lumea are încredere în dumneavoastră. Pentru că lumea vă vede când vă cheamă, venind spre pericol ca să-i salvați. Astăzi am avut ocazia să văd realizările pe care le-ați avut în ultimii ani în județul Neamț. În fiecare zi citim ce fac pompierii în România și bineînțeles pompierii din Neamț, astfel, pentru primirea drapelului de luptă și pentru tot ce ați făcut și veți face, vă felicit.” a declarat Raed Arafat

D.M.B.
PUBLICITATE