Polițiștii nemțeni, prezenți la trecerile la nivel cu calea ferată


Având în vedere accidente de circulație recent produse la trecerea la nivel cu calea ferată, care, din fericire, au fost soldate doar cu pagube materiale, în data de 06.09.2016, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat pentru reducerea riscului rutier pe aceste sectoare de drum și prevenirea producerii unor asemenea evenimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acțiunea punctuală a vizat conştientizarea participanților la trafic privind respectarea în mod constant a regulilor de circulație pe sectoarele de drum care se intersectează cu calea ferată Bacău – Bicaz, în special pe raza localităților Piatra Neamț, Roznov, Dumbrava și Zănești, unde în anii trecuți au fost înregistrate evenimente similare.

În intervalul orar 09.00 – 15.00, polițiștii au oprit pentru control 16 autovehicule, fiind legitimate 21 de persoane, cărora le-au fost prezentate consecințele și riscurile nerespectării regulilor de circulație la trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea, pentru abaterile constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoarea de 1500 lei, 2 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea obligațiilor la trecerea la nivel cu calea ferată, iar restul pentru alte abateri.

În perioada următoare, acest gen de activități vor fi continuate, pentru respectarea regulilor de circulație pe aceste sectoare de drum.
Pe această cale, recomandăm conducătorilor auto ca, la plecarea în cursă, să se asigure de starea tehnică a autovehiculului, să circule respectând regimul legal de viteză aplicabil sectorului respectiv de drum, iar la întâlnirea trecerilor la nivel cu calea ferată să respecte cu strictețe semnificațiile indicatoarelor instalate în aceste zone. – anunță Poliția Neamț

D.M.B.
PUBLICITATE