Polițiștii nemțeni, acțiuni de combatere a furturilor de metale


În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică, rutieră, investigarea fraudelor și de investigații criminale din cadrul IPJ Neamț împreună cu polițiștii din cadrul Biroului Poliției Transporturi Neamț au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea furturilor de metale, cu ocazia acțiunii derulate la nivel național ”RAIL ACTION DAY 24 BLUE – 2016”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Scopul acestei acțiuni a vizat diminuarea numărului de furturi de metale feroase și neferoase de la componentele de infrastructură feroviară, de distribuție a energiei electrice și de gaze naturale, din rețelele de telecomunicații ; identificarea societăților comerciale cu profil de colectare a metalelor feroase și neferoase, care nu respectă legislația incidentă, în acest domeniu; respectarea legalității în transporturile de metale feroase/neferoase și identificarea persoanelor care comit furturi de metale.

Echipele de control au acționat pe raza mai multor localități, fiind controlate 24 de unități ce au ca obiect de activitate achiziționarea, depozitarea, prelucrarea și comerțul cu materiale feroase sau neferoase.

Polițiștii au verificat stațiile de cale ferată, au controlat locurile învecinate cu stațiile de cale ferată, au efectuat controale de-a lungul linei de cale ferată și în trafic, fiind legitimate 157 de persoane.

În urma activităților desfășurate, nouă persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de natură judiciară au fost identificate iar 57 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în urma neregulilor constatate, fiind confiscată cantitatea de 400 de kg. de metale în valoarea de circa 200 lei

PUBLICITATE