Polițiștii Locali, controale inopinate la taxiurile din Piatra-Neamț

Politistii locali din cadrul Biroului de Siguranta Rutiera au efectuat,  in mod inopinat,  mai multe controale in statiile taxi de pe raza municipiului  P. Neamt in scopul verificarii modului in care sunt respectate normele legale in vigoare ce reglementeaza  activitatea de transport public de persoane in regim de taxi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, in perioada 23-29.01.2017, au fost aplicate un numar de 8 sanctiuni contraventionale la Legea 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, in valoare de 4000 lei, fiind urmarite si sanctionate, in principal,  urmatoarele aspecte : lipsa atestat pregatire profesionala taximetristi – 4 sanctiuni aplicate, lipsa ecuson de identificare taximetristi – 1 sanctiune, utilizarea de catre transportatorii autorizati pentru desfasurarea activitatii de taximetrie a conducatorilor auto care nu detineau certificate de atestate profesionala –  3 sanctiuni.

Politia locala P. Neamt continua masurile de verificare pentru realizarea unui transport civilizat in regim de taxi, in conditii de siguranta, cu respectarea si garantarea  drepturilor si intereselor cetatenilor utilizatori  ai acestui serviciu .

D.M.B.
PUBLICITATE