Polițiștii au supravegheat judiciar 215 de persoane, în primele șase luni ale anului 2016


De la începutul anului și până în prezent, polițiștii nemțeni au supravegheat judiciar 215 persoane, în primele șase luni fiind dispuse măsuri preventive de supraveghere față de 122 de nemțeni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, prin structurile de ordine publică și investigații criminale verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă. De la începutul anului, polițiștii nemțeni au înaintat către organele judiciare 44 de sesizări motivate pentru luarea unei măsuri mai severe față de persoanele supravegheate, în 13 cazuri fiind dispusă măsura arestului preventiv, iar în două cazuri măsura arestului la domiciliu.

Astfel, în primele șase luni ale anului, 164 de persoane au fost supravegheate judiciar privind respectarea obligațiilor impuse prin măsura controlului judiciar, iar față de alte 51de persoane arestate la domiciliu au fost desfășurate activităţi specifice supravegherii judiciare.

Cu titlu exemplificativ:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț prin lucrătorii din cadrul Biroului de Supravegheri Judiciare a înaintat instanței de judecată sesizarea motivată pentru luarea unei măsuri preventive mai severe față de un bărbat de 58 de ani, din Bălțătești care, deși se afla se afla sub măsura controlului judiciar, a săvârșit noi infracțiuni.

În fapt, s-a reținut că la data de 14.06.2016 bărbatul a pătruns fără drept in curtea și ulterior în incinta imobilului persoanei vătămate, față de care s-a dispus ordin de protecție, pe care a amenințat-o cu acte de violență, distrugând mai multe bunuri din locuință.

Astfel, instanța de judecată a emis mandatul de arestare preventivă, ca urmare a nerespectării obligațiilor dispuse atât prin ordinul de protecție cât și pentru noile infracțiuni săvârșite.

PUBLICITATE