Polițiști și radare pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei


Circa 370 de polițiști vor asigura climatul de ordine şi siguranţă publică, în acest week-end, când vom sărbătorii Adormirea Maicii Domnului și Ziua Marinei

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și în baza unui plan național, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Neamț a dispus ca 369 de polițiști să fie în stradă, în acest week-end prelungit.

În perioada 12 – 15 august a.c., zilnic, se vor afla la datorie 168 de poliţişti de la ordine publică, 125 de la rutieră, 17 de la transporturi, precum și colegii din cadrul structurilor de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Vor fi organizate, zilnic, în această perioadă, 27 patrule de siguranţă publică, dintre care 18 auto şi 9 pedestre.

În aceste zile, poliţiştii nemțeni vor fi prezenți și vor acționa pentru siguranța cetățeanului la manifestările religioase și evenimentele cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei în Portul Bicaz, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane.

Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mânăstirea Văratec, în localitatea Crăcăoani, cu ocazia hramului lăcașului de cult, cât și de zilele comunelor Moldoveni și Cordun.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 125 de poliţişti rutieri vor acţiona prioritar pe drumuri naţionale, DN 2, DN 15 tronsonul de drum Piatra Neamț-Bicaz, DN 15B Târgu Neamț-Pipirig, DN 15C Piatra Neamț-Târgu Neamț, DN 12C tronsonul de drum Bicaz-Lacul Roșu utilizând în medie, zilnic 14 aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către Barajul Bicaz, Lacul Roșu și Mănăstirea Văratec.
Totodată, poliţiştii de la transporturi vor acţiona pe patru trenuri de călători, în staţiile de cale ferată, în autogări şi în portul Lacului de acumulare Bicaz.

Pentru petrecerea unui minivacanțe liniștite, Poliția Română vă recomandă:

Dacă plecaţi de acasă:
Spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi. Nu informați în nici un caz străinii că ați plecat în concediu. Atenție și postările de pe internet, locația sau fotografiile din vacanță, vă trădează!
Închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani, acestea fiind principalele „atracţii” pentru hoţi.

Pe perioada sejurului:
Când ajungeţi la destinaţie, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate în gară, în parcare ori la hotel. Evitaţi taxiurile fără însemne de firmă ori aparate de taxare.
Păstrați banii şi bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dumneavoastră în seiful hotelului. Nu permiteţi accesul în camera dumneavoastră de hotel unor persoane necunoscute sau cunoscute ocazional!
Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau localuri şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase! Deplasaţi-vă în grup, nu răspundeţi la provocările altor persoane şi evitaţi persoanele turbulente sau în stare de ebrietate!
Evitaţi să păstraţi codul PIN alături de card! Dacă v-a fost sustras cardul, anunţaţi banca despre acest lucru!
Nu lăsați în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenție: bagajele sau gențile păstrate în mașină, chiar dacă nu conțin valori, pot atrage hoții întrucât aceștia nu știu ce se află în interior.
Dacă vă aflaţi în staţiuni de pe litoral, nu lăsaţi nesupravegheate pe plajă bani sau lucruri de valoare (telefoane, aparate fotografiat/filmat, bijuterii, etc.)! Rugați o persoană de încredere să rămână în locul respectiv!
În caz de nevoie sau dacă ați fost martorului unei fapte ilicite, apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!
Reţineţi cât mai multe detalii despre autor: înfăţişare, particularităţi, direcţia în care a fugit, numărul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. şi comunicaţi poliţiei toate amănuntele!

PUBLICITATE