Poliția Roman l-a prins pe cel care tâlhărise un copil în parcul municipal

Ieri, 17.11.2015 polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliţiei Mun. Roman au depistat și reținut un tânăr de 16 ani, din Roman, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că la data de 09.11.2015, în jurul orei 22.00, în timp ce persoana vătămată se afla în parcul municipal a fost acostat de tânărul de 16 ani, care i-a smuls telefonul din mână, iar în momentul în care victima a solicitat înapoierea telefonului, acesta l-a lovit cu pumnul în zona feţei, după care a fugit cu bunul sustras. Prejudiciul a fost recuperat si predat persoanei vătămate, un minor de 13 ani.

Polițiștii au luat măsura reţinerii tânărului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman a prezentat persoana instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.

Pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, precum tâlhăria, polițiștii nemțeni vă recomandă:

– nu vă afișați în mod ostentativ cu bunurile de valoare asupra dv. (bijuterii, mobile sau sume mari de bani)!

– nu vă lăudați persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveți la dv.!

– evitați transportarea unor sume mari de bani, daca nu va luați măsuri de siguranță corespunzătoare!

– încercați să rețineți semnalmentele agresorilor, poreclele sau apelativele folosite de către aceștia. Memorați numele, accentul sau dialectul folosit în vorbire!

– daca ați zgâriat agresorul cu unghiile, conservați depozitul subunghial pana la prelevarea din laboratorul criminalistic. Aceste urme pot oferi multe detalii despre agresor!

– luați-vă masuri de precauție, mai ales la ore târzii, pe străzi necirculate sau când treceți prin locuri neiluminate!

– nu dați curs deplasărilor si invitațiilor provenite de la cunoștințe ocazionale!

Când ați fost victima unei astfel de infracțiuni, sesizați de urgenta Politia!Nu lăsați sa treacă timp de la comiterea faptei! Timpul scurs de la săvârșirea faptei, daca este îndelungat, ajuta infractorul sa-și șteargă urmele, în concluzie îngreunează activitățile de identificare ale făptuitorului!

PUBLICITATE