Poliția Roman: „Haideți sa facem front comun împotriva delincvenței!”


Ieri 24.01.2016, în jurul orei 14.42, Poliţia Municipiului Roman a fost sesizată de către o femeie de 35 de ani cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras o geantă din autoturism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din primele cercetări efectuate, a reieșit faptul că femeia a parcat autoturismul la intrarea în piaţa din mun. Roman, după care s-a deplasat la un magazin de panificaţie aflat în imediata apropiere, lăsând autoturismul neasigurat. În momentul în care s-a întors la autoturism, a observat că de pe scaunul din dreapta faţă îi lipseşte geanta personală, în care avea chei, documente şi sumele de 500 lei şi 100 euro.

Polițiștii au demarat activitățile pentru identificarea autorului și tragerea acestuia la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt, cât și în vederea recuperării prejudiciului.


Vă prezentăm câteva sfaturi de natura sa prevină indiferenta și neglijența care favorizează furturile din auto:

-când părăsiți autoturismul, chiar și pentru 1 minut, asigurați-vă vehiculul prin încuierea portierelor. Indicat este si cuplarea sistemului de alarma. Gândițivă cât timp pierdeți ulterior constatării furtului.
-nu lăsați în autoturism bunuri de valoare, acte, genți sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoților. Aceștia acționează atât în parcările aglomerate, cât și din mers, încercând în trecere portierele mașinilor staționate.
-dotați-vă autoturismul cu sistem antifurt! Este indicat sa vă protejați autoturismul cu sistem de blocare a volanului și a pedalelor !
-nu parcați autoturismul în zone neiluminate. La adăpostul întunericului, hoții acționează nestingheriți.
-pe timpul zilei, asigurați-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor.
-evitați să păstrați în autoturism actele de identitate, permisul de conducere sau orice alte acte ale vehiculului.

PUBLICITATE