Poliția Neamț – Ultima zi din cadrul Evenimentului Săptămâna Prevenirii Criminalității

Astăzi este ziua dedicată siguranței rutiere în cadrul evenimentului național Săptămâna Prevenirii Criminalității, iar polițiștii rutieri au fost angrenați în activități de prevenirii și informare cu privire la principalele cauze generatoare de accidente pe raza județului Neamț. În jurul orei 09.30, în localitatea Roznov, polițiștii au distribuit 50 de veste reflectorizante și pliante cu recomandări, bicicliștilor și conducătorilor de atelaje hipo, pentru prevenirea implicării acestor participanți la trafic în accidente rutiere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ultima zi din cadrul Evenimentului Săptămâna Prevenirii Criminalității, ofițerul de prevenire s-a aflat în rândul elevilor de clasa I din cadrul Școlii Gimnaziale Elena Cuza din municipiul Piatra Neamț. După o instruire despre tot ceea ce înseamnă siguranță personală, cei mici au fost provocați la un concurs de întrebări și răspunsuri. Tematica acestuia a fost siguranța elevilor atunci când circulă în calitate de pietoni pe drumul de acasă spre școală și de la școală spre casă, ori atunci când sunt lăsați singuri la domiciliu sau la joacă. ”Povestea unui copil prevenit”, ”Cum să fiu un pieton isteț” sau ”Familia, Poliția, Școala mă protejează” au fost câteva din materialele dezbătute într-o manieră și un limbaj adaptat vârstei celor mici, aceștia parcurgând întrebările din chestionar într-un timp foarte scurt și fără greșeli. Finalul activității a fost cel mai așteptat de către elevi deoarece, ca orice concurs și acesta a avut mici premii. Fiecare copil a primit câte o insignă de polițist junior și un pliant cu recomandări utile și adaptate vârstei lor

Activitățile din această zi s-au încheiat cu un exercițiu de simulare a stării de beție organizat de polițiștii rutieri în colaborare cu Agenția Națională Antidrog, pe platoul Curții Domnești din Piatra Neamț. Persoanele prezente au fost invitate să poarte ochelari de simulare a stării de ebrietate (o alcoolemie între 1,3 și 1,5 la mie), pentru a observa cum afectează alcoolul percepția individului și poate determina implicarea acestuia în accidente de circulație.

PUBLICITATE