Poliția Neamț – Poliţişti din județul nostru, în misiuni internaţionale

Poliția Română a fost invitată să participe, an de an, la misiuni de suport operativ ori misiuni internaţionale organizate sub egida organizaţiilor pentru securitate mondială. Anul trecut, 188 de polițiști din toată țara au participat la 67 de misiuni de suport operativ, în 13 state UE partenere, iar 20 de polițiști au acționat în 10 misiuni de menținere a păcii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Poliția Română participă la misiuni de sprijin operativ cu caracter temporar, la solicitarea statelor partenere, precum şi în zonele în care se înregistrează un flux semnificativ al turiştilor români.

Astfel, 188 de poliţişti au participat la 67 de misiuni de suport operativ sau de ordine publică, în 13 state europene: Marea Britanie, Franţa, Italia, Norvegia, Elveţia, Bulgaria, Ungaria, Finlanda, Spania, Polonia, Croația, Slovenia și Germania.
Din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Neamț, anul trecut, un ofițer de poliție a participat la o misiune de suport operativ în Marea Britanie.

Totodată, în anul 2016, Poliţia Română a participat la 10 misiuni de menţinere a păcii pe 4 continente, cu 20 de poliţişti. La astfel de misiuni au participat și doi ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Sfera misiunilor internaţionale în care sunt dislocaţi poliţiști români este una foarte variată, aceștia fiind constant remarcaţi pentru profesionalismul de care dau dovadă şi pentru contribuţia semnificativă pe care o aduc la îndeplinirea misiunilor.
Feedback-ul constant pozitiv obţinut din partea partenerilor europeni, unde Poliţia Română a desfăşurat misiuni de sprijin operativ, reprezintă o recunoaştere a eforturilor depuse şi a generat în permanență solicitări de sprijin suplimentare.

PUBLICITATE