Poliția Neamț cu ochii pe chiulangii și pe cei care deranjează liniștea orelor


ACȚIUNII PENTRU PREVENIREA FAPTELOR ANTISOCIALE COMISE ÎN ZONA ADIACENTĂ UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În conformitate cu Planul Naţional Comun de Acţiune Cadru derulat la nivel județean pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, în săptămâna 09.05-13.05.2016, sunt desfășurate acțiuni de către polițiștii Serviciului de Ordine Publică atât pe linia combaterii absenteismului școlar, cât și pentru prevenirea faptelor antisociale comise în zona adiacentă unităților școlare.

Astfel, în primele două zile din această săptămână, polițiștii au efectuat 45 de controale, fiind verificate unitățile economice identificate în zona adiacentă a școlilor. Polițiștii au legitimat 142 de persoane și au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, dintre care 15 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, o ordinii și liniștii publice.

În urma acestor activități, au fost întocmite 11 informări cu privire la aspectele constatate, ce au fost transmise unităților de învățământ.

Poliţiştii din structurile de ordine publică și de prevenire vor continua acțiunile, fiind prezenţi în apropierea şcolilor.

Comunicat Poliția Neamț

PUBLICITATE