Poliția Neamț – Acțiuni la trecerile la nivel cu calea ferată în Tîrgu-Neamț și Roznov

În ziua de 15-16.02.2017, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț au acționat la trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza orașelor Roznov și Târgu Neamț pentru reducerea accidentelor de circulație produse în aceste zone, ocazie cu care au fost controlați 33 de conducători de autovehicule.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru identificarea conducătorilor auto care au consumat băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea fiecăruia cu aparatul etilotest, fiind identificați doi bărbați, unul de 45 de ani din Roznov și altul de 26 de ani din Târgu Neamț. Aceștia au fost opriți la trecerea la nivel cu calea ferată, iar datorită faptului că emanau halenă alcoolică, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de aceștia a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 1305 lei conform OUG 195/2002 Rep., concomitent cu măsura complementară a reținerii permisului de conducere pe o perioadă de 90 zile.

Având în vedere evenimentele rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferată din ultima perioadă, efectivele Poliției Transporturi vor intensifica acest gen de acțiuni pe raza întregului județ, sens în care adresăm participanților la trafic următoarele recomandări:
-verificarea stării tehnice a autovehiculului și a valabilității tuturor documentelor, înainte de a porni la drum;
-respectarea în mod constant în a tuturor regulilor de circulației pe drumurile publice, implicit a celor aplicabile la trecerile la nivel cu calea ferată.

PUBLICITATE