Poliția Neamț a început combaterea infracţionalităţii stradale.


Vineri, 12.02.2016, poliţiştii nemțeni au acţionat pe raza întregului județ, cu efective mărite, activitățile vizând prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a faptelor care tulbură ordinea și liniștea publică, depistarea persoanelor bănuite de comiterea unor infracţiuni.
Polițiștii rutieri au fost angrenați în aceste acțiuni, în vederea combaterii abaterilor rutiere și prevenirii accidentelor de circulație.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în sistem integrat, poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au efectuat 33 de filtre și controale, atât pentru creșterea gradului de siguranță în trafic cât și combaterea infracțiunilor, fiind legitimate 268 de persoane.
În urma activităților desfășurate au fost constate 14 infracțiuni, dintre care 4 judiciare, 2 economico-financiare, 2 la regimul circulației pe drumurile publice iar 6 de alte genuri.
Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 48307 de lei. Astfel, au fost sancţionate fapte ce contravin prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică şi Legii 12/1990 privind combaterea actelor de comerț ilicite.
Polițiștii rutieri au aplicat 216 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe sancțiuni, 85, au fost date conducătorilor auto care au depășit regimul legal de viteză.
Ca măsură complementară, au fost reținute 6 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă în acest weekend, pentru reducerea numărului de fapte antisociale, prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii nemțene.

PUBLICITATE