Poliția Locală, în piețe și centre comerciale pentru sancționarea cerșetorilor


Avand in vedere cresterea numarului de persoane care apeleaza la mila trecatorilor, cat si a celor care comit fapte antisociale, pentru prevenirea si combaterea acestora si mentinerea unui climat civic de ordine si liniste publica pe raza municipiului, Politia Locala Piatra-Neamt a organizat si executat o actiune in data de 10.08.2016, intre orele 07.00-22.00, ocazie cu care s-a actionat in zona principalelor centre comerciale si piete, constatandu-se urmatoarele:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost legitimate un numar de 50 persoane si au fost aplicate un numar de 31 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 3.910 lei, la:
– Legea 61/1991 R, privind incalcarea normelor de convietuire sociala = 18,  pentru:
– cersetorie = 11;
– neluarea masurilor de supraveghere a minorilor de catre parinti = 7;
– OUG 97/2005, privind actele de identitate = 2;
– HCL 7/2010, privind normele de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica in municipiu = 2;
– altele = 9.

Au fost depistati un numar de 7 minori care apelau la mila cetatenilor sau vagabondau pe raza municipiului, fiind neglijati si nesupravegheati de catre parinti, drept pentru care 4 minori (2 din com. Razboieni si 2 din com. Girov, jud. Neamt) au fost condusi si predati la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Neamt in vederea luarii masurilor ce se impun, iar ceilalti 3 minori, domiciliati in P.Neamt, au fost incredintati familiilor.

Parintii acestora au fost sanctionati contraventional pentru neluarea masurilor de supraveghere a minorilor in varsta de pana la 16 ani pentru a-i impiedica de la fapte de vagabondaj si cersetorie.

Numarul actiunilor ce se vor organiza si executa va fi in crestere, avand in vedere si afluxul mare de persoane ce se vor afla pe raza municipiului P.Neamt in perioada urmatoare.

PUBLICITATE