Poliția Locală Piatra-Neamț – Controale privind legalitatea activităților comerciale


Politia locala a demarat o actiune constand in efectuarea de controale la agentii economici -persoane juridice ( societati comerciale, persoane fizice autorizate, etc. ) in vederea verificarii existentei acordului de functionare, a reinnoirii acestuia la sfarsitul periodei de valabilitate, a respectarii codurilor CAEN, a respectarii orarului de functionare,  a efectuarii activitatii cu personal calificat, afisarea de preturi si tarife precum si comercializarea de marfuri sau alte produse in termenul de valabilitate specificat pe acestea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cu aceasta ocazie, de la inceputul anului au fost controlate un nr. de 49 unitati si au fost depistate 5 societati comerciale care nu detineau acorduri de functionare sau se aflau in afara perioadei de valabilitate a acestora,  fiind sanctionate  in conformitate cu OG 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata,  cu amenzi de la 400 -1000 lei si ca masura complementara-  suspendarea activitatii pana la intrarea in legalitate.

Totodata, Politia locala avertizeaza persoanele juridice care desfasoara activitati comerciale ( avand ca obiect de activitate alimentatie publica, activitati recreative, comert, prestari servicii, corespunzatoare codurilor CAEN) sa intre in legalitate prin obtinerea sau actualizarea acordurilor de functionare la Serviciul de autorizari comerciale  din cadrul Primariei Piatra-Neamt.

D.M.B.
PUBLICITATE