Poliția Locală Piatra-Neamț – Acțiune vizând cerșetorii și verificarea agenților comerciali

In data de 23.02.2017, intre orele 06.00-22.00, Biroul de Ordine Publica impreuna cu lucratori din cadrul Compartimentului Activitati Comerciale din cadrul Politiei Locale P.Neamt a organizat si executat o actiune pentru prevenirea si combaterea faptelor de cersetorie,   evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate, legalitatea desfasurarii activitatilor comerciale precum si a altor fapte antisociale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zonele vizate au fost : Piata Centrala si  principalele centre comerciale de pe raza municipiului P.Neamt.

Cu aceasta ocazie au fost legitimate un numar de 98 de persoane si au fost verificati un numar de 11 agenti comerciali.

Au fost aplicate un numar de  41 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 3.020 lei, din care: 27 la Legea 61/1991 R, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala (18 pentru cersetorie); 7 la HCL 7/2010, privind normele de gospodarire, intretinere, curatenie si estetica; 6 la O.U.G. 97/2005 privind actele de identitate  si o sanctiune la OG 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.

Pe timpul actiunii au fost depistati in zona telegondolei, apeland la mila trecatorilor,  minorii T.V., de 13 ani, domiciliat in com. Girov, jud. Neamt si T. M., de 12 ani, domiciliata in com. Razboieni, jud. Neamt.

Minorii au fost condusi si predati DGASPC Neamt, in vederea luarii masurilor pe linie de asistenta sociala, iar parintii celor in cauza au fost sanctionati contraventional , cu amenda in valoare de  100 lei,  in conformitate cu prevederile Legii 61/1991, pentru neluarea masurilor de supraveghere a minorilor.

De asemenea, in urma controlului efectuat la un agent comercial din Piata Centrala, s-a constatat ca acesta nu detinea Acord de functionare valabil pe anul 2017, drept pentru care s-a aplicat o sanctiune contraventionala de 400 lei, conform O.G. 99/2000 si s-a luat masura complementara de suspendarea activitatii,  pana la intrarea in legalitate.

Politia Locala P. Neamt va continua activitatile pentru  pastrarea unui climat civic de ordine si liniste publica, pastrarea curateniei orasului si pentru monitorizarea respectarii legalitatii desfasurarii activitatilor comerciale.

 

PUBLICITATE