Poliția, în control la firmele de panificație și patiserie din județul Neamț

Polițiștii de investigarea criminalității economice au continuat acțiunile ce au ca scop prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În cursul lunilor septembrie și octombrie a.c. au fost controlate 10 unități de panificație și de patiserie, iar 32 de mijloace de transport au fost verificate în trafic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 11 infracţiuni, dintre care opt de evaziune fiscală, iar 9 persoane sunt cercetate penal privind comiterea de infracțiuni la regimul economic.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale fiind de circa 8000 lei, iar ca măsură complementară, în cadrul dosarelor penale sau ca urmare a aplicării sancţiunilor contravenţionale, au fost indisponibilizate sau ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 700 de lei.

Exemplu:

În cursul lunii octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, fals în înscrisuri și uz de fals, bănuit fiind un bărbat de 60 de ani, din Girov. Acesta este cercetat pentru faptul că în perioada 2009-2012 bărbatul ar fi folosit în mod fictiv înscrisuri în numele unei societăți, pentru a intra în relații economice cu alte persoane juridice, creând un prejudiciu în dauna a trei societăți agricole.

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea întregii activități infracționale a bărbatului și recuperarea prejudiciului.

PUBLICITATE