Poliția, cu ochii pe cei care conduc sub influența alcoolului sau fără centură.

În urma analizelor de risc rutier, a rezultat că una din cauzele concurente care generează accidente rutiere grave o constituie conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice/droguri, în timp ce nefolosirea centurii de siguranță de către conducătorii auto și pasagerii din autovehicul, crește riscul de victimizare a acestora, provocând sau agravând traumatismele suferite în urma coliziunilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în acest context, în perioada 07-13.12.2015 la nivel național sunt organizate acțiuni punctuale, pentru preîntâmpinarea victimizării participanților la trafic. Inițiativa se înscrie în cadrul campaniei preventive „ALCOHOL – DRUGS”, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere din Europa(T.I.S.P.O.L).

Polițiștii nemțeni vor fi prezenți în trafic, desfășurând activități specifice, atât în mediul urban cât și în mediul rural, pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice/droguri. Totodată se va avea în vedere și sancționarea conducătorilor auto sau a pasagerilor, în situația nerespectării obligației de a folosi centura de siguranță/dispozitivele de retenție omologate.

PUBLICITATE