PNL Piatra-Neamț îi invită pe PSD-iști să se țină de cuvânt pe tema „Parking”


Consilierii PNL Piatra-Neamț i-au invitat pe cei din PSD (care susțineau că vor ieftini locurile de parcare din municipiul Piatra-Neamț cu 60%.) să se țină de cuvânt și să depună proiectul de hotărâre privind reducerea cu 60% a prețului abonamentelor la parcările din oraș, până luni, 5 decembrie, altfel, acest proiect va fi depus de PNL

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La ședința de săptămâna trecută, consilierii PSD+PMP+ALDE au votat împotriva proiectului de ieftinire a prețului de parcare motivând că „vor să joace politic” această decizie și că „vom ieftini cu 60%dar după mai multe analize.

Astăzi (29 noiembrie), într-o conferință de presă, Romel Bîrjoveanu a anunțat că PNL susține reducerea cu 60% a prețului abonamentelor la parcările din oraș și dacă social-democrații nu vor depune un proiect de hotărâre până luni, 5 decembrie, o vor face eiAvem pregătit documentul. Cred că răbdarea populației are o limită. Haideți să terminăm cu jocurile și să facem ceva concret pentru oameni.

pnlÎn ceea ce privește subiectul Parking, aș clarificăm câteva aspecte. În luna septembrie, am venit în spațiul public cu un proiect prin care ne doream reducerea rarifului locului de parcare de la 142 la 100 pentru persoane fizice și de la 342 la 170 pentru firme și trecerea parcărilor din subordinea societății Parking, la primărie. (vezi articolul – AICI)

A fost o analiză pornind de la indicatorii pe care i-am luat atunci de la conducerea societății. Ulterior, am cerut o detaliere a activității financiare de la Parking, și am primit răspunsul pe care îl cunoașteți deja, că anumite date sunt confidențiale și nu pot fi făcute publice.(vezi articolul – AICI)

Calculul nostru a arătat că se poate face o micșorare a prețului la parcare cu 30% în primă fază, apoi odată cu trecerea parcărilor la primărie se putea scădea și mai mult. (avem un preț de 37 de lei în București tocmai pentru faptul că parcările sunt la primărie și nu în administrarea unei societăți)

Am depus proiectul în ședința de săptămâna trecută, iar PSD-PMP-ALDE au votat împotriva acestei reduceri. Au motivat că după calculele pe care le-au făcut, se poate reduce chiar cu 60% prețul parcărilor. Domnul consilier Teodorescu a spus „este în regulă, haideți să scădem cu 60%”, moment în care consierii PSD au dat înapoi, cerând un timp suplimentar de analiză.

De fapt, domnii de la PSD ne-au demonstrat că ei doar JOACĂ, așa cum spunea și liderul lor. Nu-i interesează absolut deloc nicio scădere a prețului parcărilor. Daca i-ar fi interesat, ar fi micșorat prețul parcărilor de la spital, acolo unde este o bătaie de joc față de bolnavi și de cei care vin în vizită la ei.

Eu cred că oamenii care ne privesc s-au săturat de promisiuni și de jocurile pe care astăzi PSD-ul le face. Așa că, le solicit public, consilierilor PSD, să vină cu proiectul de reducere a parcărilor cu 60%. Consilierii PNL vor vota această reducere, pentru că populația trebuie să beneficieze de un preț corect al serviciilor de parcare. Îi invit pe toți consilierii locali să găsim o soluție prin care să denunțăm contractul cu societatea Parking și să trecem parcările la primărie. Așteptăm pănă luni, 5 decembrie, ca acest proiect să fie depus și să ne întâlnim cu toții în sedință extraordinară, pentru a scădea prețul parcărilor. În caz contrar, vom convoca noi ședință extraordinară. – a declarat Romel Bîrjoveanu

D.M.B.
PUBLICITATE