PNL Neamț solicită demisia prefectului. Urmează plângere penală împotriva lui Angheluță?


Parlamentarii PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc și Eugen Țapu, solicită demisia prefectului Vlad Angheluță, ca urmare a unui document trimis de prefectură pe adresa Partidului Național Liberal. În urma a două sesizări primite de la un cetățean „interesat” de situația aleșilor PNL din județul Neamț, prefectura încearcă să rezolve cu celeritate problema și cere reglemetări privind situația politică a acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Prefectul Vlad Angheluță încearcă suspendarea primarului Dragoș Chitic

????????????????????????????????????

PNL Neamț a primit recent o adresă de la Instituția Prefectului (adresa nr. 1568 din 3 februarie 2016), în care i se cere să confirme sau să infirme dacă o serie de persoane, consilieri județeni și municipali, sunt membri ai Partidului Național Liberal, în contextul unor presupuse încălcări ale OUG 55/2014.

Ca urmare a acestei adrese, copreședintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc a declarat că „această tentativă de intimidare a prefectului Angheluță și a Partidului Social Democrat nu va avea niciun rezultat cum nu a avut niciun fel de rezultat și celelalte 2 tentative de a schimba majoritatea în consiliul Local Piatra Neamț în lun aprilie și mai 2015 va fi sortită eșecului și nu are niciun temei legal. Partidul Național Liberal și mai mulți cetățeni din Piatra Neamț solicită demisia prefectului Angheluță pentru că în momentul de față fie nu cunoaște legea, fie o încalcă.  Nu vom da curs solicitărilor care nu au acoperire legală, nu vom da curs solicitărilor fără niciun fundament și vă informăm că sunt cetățeni, cu nume și prenume care au spus că vor face plângere penală pentru abuz în serviciu și pentru toate faptele care sunt incriminate.”

„Este vorba de o tentativă de intimidare din partea domnului prefect, este o amenințare voalată la adresa unor consilieri locali și județeni ai PNL. Acest lucru demonstrează că prefectul PSD nu este independent din punct de vedere politic. Sunt curios dacă prefectul Angheluță face aceleași demersuri și împotriva unor incompatibilități declarate de ANI la diverși aleși locali ai PSD-ului. Vom informa și guvernul României despre cum înțelege reprezentantul său în teritoriu să-și desfășoare activitatea. Și sunt convins că acest comportament al prefectului semnalat de noi va cântări negativ în evaluarea aflată în curs la guvern.” – a completat senatorul Eugen Țapu Nazare 

Documentul trimis de Instituția Prefectului Neamț:

20160207_122951Prin petiția înregistrată la instituția prefectului sub nr. 1568 din 2 februarie 2016, un locuitor al municipiului Piatra Neamț sesizează faptul că, în opinia sa, au fost încălcate prevederile Ordonanței de urgență nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală, precum și alte norme legale din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare și Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, abateri de la lege săvârșite de unii 20160207_123004consilieri județeni și municipali care:
a) anterior intrării în vigoare a ordonanței sus menționate aveau calitatea de membri ai Partidului Democrat Liberal;
b) potrivit ordonanței au optat pentru postura de „independent”;
c) în prezent sunt membri ai Partidului Național Liberal.

În sprijinul afirmațiilor sale, petentul nu atașează la petiție eventuale probe dar, în cuprinsul acesteia, face referire la numeroase informații apărute în spațiul public.
În finalul petiției petentul solicită prefectului județului, cităm, „să verificați temeinicitatea celor afirmate mai sus și să dispuneți măsurile legale, exercitându-vă prerogativele legale cu care ați fost investit”
Ca atare, în vederea comunicării unui răspuns cetățeanului în cauză vă rugăm să ne comunicați următoarele:
a) dacă consilierii județeni: Tapalagă Cristian, Stafie Constantin Claudiu, Pintilie Mircea, Dumitrașcu Dionisie, Andronache Florin, Pascariu Lucian Ioan și Jora Aurelian sunt, în prezent, membri ai Partidului Național Liberal.
b) dacă consilierii municipali: Chitic Dragoș Victor, Monda Ana, Tonco Ghiocel, Ouatu Vasile, Vîrlan Georgeta Luminița și Andrița Valeriu sunt, în prezent, membri ai Partidului Național Liberal.
Precizăm că nu suntem în măsură să vă transmitem o copie a sesizării întrucât petiția conține numeroase date cu caracter personal.
Cu stimă și considerație,

(semnează) Prefect, Ioan Angheluță

PUBLICITATE