PNL Neamț: Social democrații și partenerii lor își bat joc de nemțeni


Grupul consilierilor PNL din CJ Neamţ: Social democrații și partenerii lor își bat joc de nemțeni, nu PNL!
Dragoș Chitic: PSD, ALDE și PMP Neamț sunt iresponsabile în ce privește activitatea administrativă

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tocmai cel care cu ton ridicat clamează cu fiecare ocazie că la Consiliul Județean Neamț se face administrație, nu politică, acționează tocmai invers. Crezând că cel care strigă primul este în avantaj, președintele Consiliului Județean Neamț Ionel Arsene a acuzat recent că nemțenii vor avea de suferit din cauza consilierilor județeni liberali, care nu s-au prezentat la o ședință extraordinară.

Privind din alt unghi, pentru corecta informare a cetățenilor județului Neamț, grupul consilierilor județeni liberali transmite că nu au de gând să se opună proiectului care reglementează salubrizarea unei zone a județului Neamț, însă ar fi vorba de iresponsabilitate dacă ar acorda acest vot fără să se fi documentat temeinic asupra deciziilor care urmează să fie luate. Convocarea pentru ședința de Consiliu Județean a fost transmisă cu mai puțin de 24 de ore, iar documentația conținea zeci de pagini. Nu ajungea timpul fizic pentru o corectă documentare și pentru acordarea unui vot în cunoștință de cauză.

Consilierii județeni liberali nu se opun proiectului care prevede contractul cu privire la gestionarea deșeurilor, având în vedere că la o ședință anterioară au votat o hotărâre similară, pentru o altă zonă a județului, însă nu poate gira niște decizii în urma unei documentări făcută în grabă și superficial. Iar exagerările cu privire la procedura de infringement, prin omiterea expunerii situației de ansamblu, nu are legătura cu administrația, ci cu un atac politic. Deci se dovedește încă o dată că prin fapte, președintele Consiliului Județean își infirmă propriile declarații.

Pe de altă parte, ne întrebăm, retoric, dacă nu cumva absența consilierilor locali ai municipiului Piatra Neamț,  care formează alianța PSD – ALDE – PMP, de la ședința de luni, 19 decembrie, nu este tot o dovadă de lipsă de respect față de nemțenii care i-au ales având în vedere că pe ordinea de zi erau hotărâri de interes pentru cetățenii?

Primarul Municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, precizează că pe ordinea de zi urmau să fie aprobate mai multe proiecte, care erau în beneficiul orașului Piatra-Neamț și pietrenilor.

Astfel că în urma absenței consilierilor locali ai PSD, ALDE și PMP pietrenii riscă să piardă bani europeni, iar banii alocați prin rectificarea bugetului local nu vor putea fi cheltuiți.

Totodată, trebuia aprobată hotărârea prin care se acorda suma de 54.000 de lei, reprezentând drepturi salariale câștigate de cadrele didactice din Piatra-Neamț, în instanță. Însă, profesorii din Piatra-Neamț se pare că nu se vor putea bucura, de Crăciun, de acești bani. Urma să fie discutat și aprobat un proiect european, cu privire la drumul județean Piatra-Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești, până la limita cu județul Bacău, planul de reorganizare al CMI Urban, care riscă să intre în faliment, iar pensionarii, elevii și cei din familii cu venituri modeste ar putea ca după 1 ianuarie să nu mai beneficieze de gratuitate pe transportul public.

”Este de neînțeles lipsa consilierilor de la cele trei formațiuni politice (PSD+PMP+ALDE) de astăzi. Eu, personal, nu am fost informat despre motivul care a determinat această absență. Consider că cele trei partide sunt iresponsabile în ce privește activitatea administrativă. Prin lipsa de astăzi, practic și-au bătut joc de cetățenii din Piatra-Neamț”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

S.N.
Comunicat PNL Neamț
PUBLICITATE