PMP Neamț reia negocierile. PSD a primit o „perioadă de grație”

Partidul Mișcarea Populară filiala Neamț devine un partid balama atât la nivelul municipiului Piatra-Neamț cât și la Consiliul Județean. Mai mult decât atât, se reiau negocierile „în interesul cetățeanului”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Corneliu Bichineț, președintele interimar al PMP Neamț a susținut astăzi (25 februarie), o primă conferință de presă de la preluarea mandatului.

Acesta a spus că a studiat ce a scris presa din județul Neamț în ultimele 6 luni și că încearcă o reorganizare atât pe plan intern (alegeri în PMP) cât și în ce privește relația cu celelalte partide.

Una din problemele pe care le-a avut, la nivel județean, PMP Neamț și care a dus la rezultatul alegerilor parlamentare a fost majoritatea cu PSD. „Faptul că au făcut majoritatea cu PSD-ul a costat.”

„Colegii noștri au considerat că odată ajunși pe funcții, în primul rând vicepreședintele de la Consiliul Județean, au crezut că este suficient. Pe la sfârșitul toamnei, a avut (n.r. Laurențiu Dulamă) iluminarea să dorească să candideze la parlamentare și partidul i-a dat șansa asta. Este aproape rușinos ca din vicepreședinte, primul pe listă la Camera Deputaților, să nu obții mare lucru.”

Legat de majoritatea cu PSD, Bichineț a declarat că în două luni de zile PSD Neamț va avea o „perioadă de grație” pentru a duce la final toate prevederile din protocol.

„L-am citit (n.r. despre protocolul cu PSD). Să vedem dacă protocolul acela se finalizează. Pentru că partea pe care probabil că o știți este că un om, de la noi, este vicepreședinte. Partea pe care nu o știți este că din PMP vor face parte în structurile de conducere ale unor societăți județene și oameni ai partidului și vrem să impunem acolo oameni buni, profesioniști. (…) În luna martie și aprilie, și la municipiu și la județ, oamenii PMP-ului vor intra în structurile de conducere. Până atunci este o perioadă de grație de 2 luni de zile. ”

„Eu nu știu cum vede populația județului pe cei care după 9 luni de zile strică o înțelegere. Vom vedea.”

Legat de majoritatea cu PSD la Piatra-Neamț, Bichineț susține că a avut două întâlniri cu primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic.

„Alții nu m-au căutat să stea de vorbă cu mine. Mie mi-a făcut o impresie bună acest primar de municipiu. Mi-a plăcut eleganța și dialogul cu el. (…) E un om bun, cu care ai ce discuta.”

În concluzie, președintele interimar PMP Neamț a susținut că în aceste două luni, aleșii de la Piatra-Neamț dar și de la județ, vor „încerca să obțină cât mai mult pentru partidul nostru. Că ce este…mai mult decât puțin. Aproape stânjenitor (…) Următorul protocol, dacă va fi un protocol, îl voi semna eu”

PUBLICITATE