Pledoarie pentru cunoaștere, prin lectură, la Filiala Mărăței a Bibliotecii


Filiala „Vasile Conta”, din cartierul Mărăţei, a Bibliotecii Judeţene “G. T. Kirileanu” invită publicul nemțean la o pledoarie pentru cunoaștere, prin lectură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aniversările culturale ale lunii ianuarie prilejuiesc o serie de manifestări  evocatoare ale unor personalități culturale ori ale unor evenimente istorice de importanță majoră pentru neamul românesc.

Astfel, miercuri, 25 ianuarie, de la ora 11.00 în cadrul Filialei (de pe Bd. Traian, Nr. 29) se va desfășura o activitate dedicată momentului istorie 24 ianuarie 1859, la care vor participa elevii clasei a IV-a A din cadrul Liceului Teologic Ortodox “Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra-Neamț, coordonați de prof. Mioara Costin. Tot miercuri, de la ora 13.00, Mihai Eminescu va fi omagiat în cadrul unui eveniment la care vor participa elevii clasei a IX-a F de la Colegiul Tehnic “Gh. Cartianu” Piatra-Neamț, coordonați de prof. Carmen Simona Sava, invitatul special al evenimentului – scriitorul și psihologul Vasile Baghiu prezentând argumentele pentru care Eminescu este omul deplin al culturii române.

Ziua de joi, 26 ianuarie este dedicată spațiului cultural nemțean, de la ora 12.00 urmând să se desfășoare o nouă întâlnire în cadrul proiectului “Orizonturi nemțene – Ținutul Neamțului în literature și geografie”. Dezbaterea pe teme de geografie literară se va desfășura în prezența elevilor din clasele a IX-a B și a XI-a C (Colegiul Tehnic “Gh. Cartianu” Piatra-Neamț), coordonați de prof. Adriana Popovici și Doina Neacșu.

D.M.B.
PUBLICITATE