Platforma industrială Săvinești. Istoria distrugerii colosului din Neamț


Duminică, 10 aprilie, de la ora 18:00, România te iubesc! a prezentat o anchetă despre cum a fost distrusă industria românească sub atenta supraveghere a autorităților incompetente și răuvoitoare ce au participat activ la căderea unui adevărat colos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cosmin Savu, corespondent special Știrile PRO TV a mers în județul Neamț, la platforma industrială Săvinești, unde lucrau peste 20.000 de oameni înainte de 1989, iar acum au rămas doar ruine și imagini dezolante ale unui gigant industrial, întinse pe mai mult de 600 de hectare.

Emisiunea este postată de ProTV în trei părți:
COLOSUL PRABUSIT, partea I. Descoperim o alta istorie dureroasa in lungul sir al distrugerilor din economia nationala, in judetul Neamt, acolo unde 20 de mii de oameni lucrau inainte de 1989 pe platforma industriala din Savinesti.
COLOSUL PRABUSIT, partea a II-a. Proiectul de la Savinesti a fost interesant pentru o gramada de oameni de afaceri si investitori cu potential, dar a esuat. Lupta dintre diverse grupari si servicii secrete nu a adus economiei nimic bun.
COLOSUL PRABUSIT, partea a III-a. La Savinesti, exista o intreprindere chimica careia i se refuza viitorul Azochim. Privatizata in conditii obscure, trecuta printr-un faliment ciudat, e din nou in insolventa si sansele de redresare scad in fiecare zi.

PUBLICITATE