Pictorul Dumitru Bezem, propus „Cetățean de onoare” al municipiului Piatra-Neamț

În ședința ordinară din data de 26 octombrie 2017,, consilierii pietreni vor avea pe ordinea de zi un proiect de hotărâre, inițiat de grupul consilierilor PNL, prin care se propune acordarea titlului de „Cetățean de onoare” al municipiului Piatra-Neamț, pictorului Dumitru Bezem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Profesorul şi artistul plastic Dumitru Bezem s-a născut la 23 octombrie 1947, în comuna Tarcău, judeţul Neamţ.

A absolvit Facultatea de Arte Plastice la Iaşi în anul 1972, este membru U.A.P. România şi se bucură de o largă recunoaştere a pasiunii pentru artele plastice atât în ţară cât şi peste hotare.

Amintim perioada 1975-2009, când, în fiecare an deschide expoziţii personale la Galeriile UAP Piatra-Neamţ şi la Galeria „Vert”, expune la galeriile UAP Bacău, Galeriile Teatrului Mic din Bucureşti, de asemenea la Sala „Apollo”, Galeriile „Ana”, „Orizont” şi „Casa ONU” din Bucureşti.

Între anii 1990 – 2003 expune în străinătate: Paris, Strassbourg, Epernay, New York, Ungaria, Olanda, Marea Britanie şi Israel.

A obţinut un important număr de premii, printre care: Premiul Inspectoratului pentru Cultură Neamţ, Premiul „Aurel Băeşu”, Premiul Ziarului „Ceahlăul” – Omul anului 2006 în artă. Figurează cu lucrări în colecţii de stat şi private din România, Europa, Statele Unite, Emiratele Arabe Unite şi Australia.

PUBLICITATE