Piatra-Neamț: Vineri, 4 august, a debutat Festivalul Internaţional de Folclor „Ceahlăul”

În perioada 4 – 9 august, întreg ţinutul Neamţ este cuprins de farmecul folclorului şi al costumelor populare din lumea întreagă. Dansatori şi muzicieni din IsraelMuntenegru, grupuri folclorice din ClujBrăilaBistriţa Năsăud, la care se alătură, în calitate de gazde, membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”, vor parcurge, pe un traseu itinerant, judeţul pentru a bucura sufletele nemţenilor, dar şi ale turiştilor aflaţi aici în vacanţă, prin etalarea celor mai frumoase cântece, dansuri şi costume ale zonei din care provin. Totul se va petrece în cadrul ediţiei a XX-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Ceahlăul”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vineri, 4 august, în ziua debutului ediţiei a XX-a, la ora 17:00, la sala „Ion Creangă” a Consiliului judeţean Neamţ, a avut loc prezentarea oficială a delegaţiilor.

De la ora 18:00, a urmat parada portului, dansului şi cântului popular, paradă care s-a desfășurat pe traseul cuprins între Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotelul Ceahlău – Teatrul Tineretului.

De la ora 19,00 a început spectacolul de deschidere al ediţiei, cu participarea tuturor ansamblurilor folclorice invitate, pe Platoul de la Curtea Domnească.

Mai multe fotografii – AICI

PUBLICITATE