Piatra-Neamț: Vineri, 25 mai, a avut loc deschiderea oficială a Festivalului „Lada cu zestre”

Timp de trei zile, Parcul Tineretului din Piatra-Neamț este gazda celei de-a XIII-a ediţii a unui festival de artă populară – „Lada cu zeste”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deschiderea oficială a avut loc vineri, 25 mai, ora 13:00, în prezenţa oficialităţilor şi în acordurile ansamblurilor artistice „Dor vânătorean” şi „Floare de colţ” ale Centrului pentru Cultură şi Arte ”Carmen Saeculare” Piatra-Neamţ.

Organizatorii festivalului – Consiliul Judeţean Neamţ, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Piatra Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ – vă invită ca, timp de trei zile, să vizitaţi „satul” din mijlocul oraşului şi să vă bucuraţi de ceea ce este autentic în arta populară românească.

Iniţiat în anul 2006, Festivalul de artă populară „Lada cu zestre” reuneşte la Piatra Neamţ, pentru al XIII-lea an consecutiv, meşteri populari din mai multe zone ale ţării şi din Republica Moldova. Astfel, iubitorii de frumos şi de meşteşuguri tradiţionale sunt aşteptaţi în acest weekend în Parcul Tineretului, pentru a vizita standurile în care au fost expuse obiecte din ceramică, lemn şi mobilier, industrie casnică, ţesături şi costume populare, prelucrarea pieilor, ouă încondeiate, icoane şi pictură naivă, împletituri, măşti, podoabe, produse alimentare tradiţionale, obiecte din os, din sticlă şi chiar instrumente muzicale şi jucării.

Vezi și Piatra-Neamț: Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre”, ediţia a XIII-a, 25-27 mai 2018

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic:
Festivalul de Arta Polpulara ,,LADA CU ZESTRE”, ajuns la a XIII-a editie, s-a deschis astazi in Parcul Tineretului din Piatra Neamt. Organizat de Complexul Muzeal Judetean, evenimentul isi propune sa promoveze frumoasele traditii populare romanesti si sa incurajeze mesterii populari sa le duca mai departe.M-am bucurat sa observ la aceasta editie, in anul in care sarbatorim centenarul Marii Uniri, o prezenta numeroasa a mesterilor populari din Republica Moldova, fratii nostri de dincolo de Prut. Pe parcursul a trei zile , 23-25 mai, puteti admira si achizitiona produse de arta populara romaneasca autentica.

Prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu:
Mă bucur să fiu astăzi la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului de Artă Populară „Lada cu zestre”, în prezenţa a peste 70 de meşteşugari din diverse colţuri ale ţării şi din Republica Moldova, cu toţii adevăraţi păstrători ai valorilor şi identităţii naţionale.
Felicit organizatorii şi participanţii pentru această lecţie de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare şi invit pe toţi nemţenii la acest frumos eveniment!

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene:
Am deschis astăzi cea de a XIII-a ediție a festivalului Lada cu zestre, pentru ca așa cum v-am obișnuit, dacă e mai, e festival de artă populară la Piatra-Neamţ!
În anul Centenar al Unirii noastre, specialişti de la muzee renumite din ţară aduc în atenţie monumente și tradiţii din tezaurul național, sub genericul Patrimoniu etnografic românesc.
O ediție reușită, cu un număr mare de expozanți din țara și Republica Moldova, la care vă invit cu mare drag să participați!

PUBLICITATE