Piatra-Neamț: Ursoaica din Parcul Zoo va fi transferată la Sanctuarul de urși Libearty Zărnești

Ursoaica grădinii zoologice din Piatra-Neamț va fi transferată la Sanctuarul de urși Libearty Zărnești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„A fost o solicitare iar administratorul Parcului Zoo a considerat că este o decizie corectă și, ținând cont și de ultimile apariții din spațiul public, am apreciat că o măsură de acest gen este benefică. Deocamdată s-a dat un acord. Urmează să se facă procedurile legale care trebuie parcurse și probabil că într-un interval de o lună de zile se poate face transferul. Ursoaica va beneficia de niște condiții mai bune, cu precizarea că, la Piatra-Neamț, spațiul în care se afla ursoaica îndeplinea condițiile, conform legii.” – ne-a declarat primarul Dragoș Chitic

Infiintata in 2005, deschisa din cand in cand publicului in 2008, situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare, rezervatia LiBEARty de la Zarnesti cu o suprafata de 69 de hectare este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.

Sanctuarul Libearty a fost creat in memoria ursoaicei Maya si este astazi caminul a multor ursi bruni Europeni si a unui urs negru asiatic, toti ursii fiind salvati de la o viata cruda si abuziva de captivitate.

Rezervatia se intinde pe o suprafata de 69 de hectare de padure luxurianta, paraie si iazuri localizate pe teritoriul orasului Zarnesti, municipiu aflat la poalele Carpatilor, in apropierea municipiului Brasov.

Cei mai multi ursi din rezervatie au fost salvati din cele mai mizerabile si minuscule custi fiind doar motiv de distractie pentru restaurante, hoteluri, fabrici, benzinarii, circuri sau chiar manastiri.

Mai multe – AICI

PUBLICITATE