Piatra-Neamț are unul dintre cele mai moderne adăposturi pentru câini


Primaria Piatra-Neamț a finalizat de curand modernizarea si extinderea adapostului de caini fara stapan din orasul nostru cu inca 44 de boxe ceea ce a dus practic la dublarea capacitatii de cazare, pana la aproape 500 de locuri. Astfel avem unul dintre cele mai moderne adaposturi publice pentru cainii fara stapan din tara, asigurand conditii optime si perspectiva eficientizarii gestionarii problemei caiilor comunitari din oras. – a declarat primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Adapostul are in dotare si un cabinet medical , asigurand pentru catei servicii medicale veterinare prin personal specializat.
In adapost indragitele patrupede sunt hranite, deparazitate, vaccinate si ingrijite.
Chiar daca legislatia actuala permite eutanasierea , nu facem din asta un scop in sine ci, o aplicam doar in cazurile speciale, pentru cainii cu boli incurabile.
Stimulam si incurajam adoptia exemplarelor aflate in adapostul public, in anumite conditii care sa ne garanteze ca animalele adoptate sunt ingrijite si nu vor ajunge din nou pe strada. Pentru cateii solicitati spre adoptie asiguram sterilizarea gratuita.

Fac un apel si catre populatie sa ne sprijine in activitatea noastra si sa respecte prevederea legala de sterilizarea a cainilor , care nu sunt de rasa, din gospodariile particulare.
Suntem receptivi la orice propunere de colaborare din partea organizatiilor de profil care poate duce la imbunatatirea conditiile oferite cainilor fara stapan din adapost.
– a mai spus primarul Dragoș Chitic

D.M.B.
PUBLICITATE