Piatra-Neamț – Un bloc a rămas fără gaz din cauza unei datorii „ciudate” de 112 lei.


Un bloc din Piatra-Neamț a rămas fără gaz din cauza unei datorii de 112,23 lei. Blocul C5, de pe Calea Romanului este în administrarea societății Locativ Serv. După ce, în luna septembrie, au plătit, pentru branșare, aproximativ 950 de lei către compania de gaze, blocul a fost debranșat pentru o factură restantă din august de 112 lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În luna septembrie 2016, locatarii celor 47 de apartamente din blocul C5 au rămas fără gaz. Ca să dea drumul, pe 27 septembrie, Locativ a plătit toată suma pe care reprezentanții companiei au cerut-o. După, cei de la compania de gaze au luat contorul pentru că, spun ei, este o diferență de 112 lei, neplătită din august. Astfel, locatarii blocului C5 au rămas fără gaz și fără să fie anunțați.

„Dacă era o factură neplătită din august, atunci când s-a pus contorul, în septembrie, puteau să zică despre acea restanță. Dacă nu plăteam tot, nu mi-ar fi pus contorul.” – a declarat directorul Locativ Serv

Între timp, reprezentanții E.on au pus contorul înapoi fiind, cel mai probabil, o greșeală a lor. Există posibilitatea ca directorul Locativ să poată schimba furnizorul de gaze pentru că, o așa-zisă restanță de 112 lei nu poate lăsa un bloc fără gaz, în condițiile în care Locativ plătește aproximativ 8 miliarde pe an la compania de gaze.

D.M.B.
PUBLICITATE