Piatra-Neamț: În ultima săptămână, Poliția Locală a aplicat 221 de sancțiuni contravenționale

Primarul Dragoș Chitic a avut în ultima perioadă mai multe întâlniri cu reprezentanții Poliției Locale Piatra-Neamț, întâlniri în cadrul cărora s-a discutat despre acțiunile pe care le-a derulat instituția, dar și planul de activitate pentru a doua jumătate a anului.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am cerut Poliției Locale să fie mai eficientă, să sancționeze cu mai multă fermitate faptele antisociale care produc disconfort locuitorilor de bună credință ai orașului. Totodată unul dintre obiectivele propuse pentru perioada următoare este asigurarea ordinii și liniștii publice la un nivel cât mai ridicat în Piatra Neamț, combaterea cerșetoriei și a tulburărilor aduse liniștii cetățenilor. Ultimul raport săptămânal de activitate al politiștilor locali îmi dă încredere că vom rămâne în topul orașelor sigure din Romania și că pietrenii se pot simți protejați în orașul lor” a declarat Dragoș Chitic.

Doar în ultima săptămână, în perioada 10-16.07.2017, Poliția Locală a aplicat 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 44.080 lei, dintre care 141 de sancțiuni au fost aplicate pe linia ordinii publice și protecția mediului. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru tulburarea liniștii publice, consum de băuturi alcoolice în loc nepermis, cerșetorie, distrugerea de spații verzi amenajate, aruncarea sau depozitarea pe domeniul public a resturilor sau deșeurilor menajere, dar și pentru alte fapte care încalcă legislația în vigoare.

„Am solicitat politiștilor locali să fie mai prezenti pe străzi, să-i sancționeze pe cei care prin faptele lor aduc prejudicii bunurilor publice, nu respectă normele de bună conviețuire sau generează un disconfort altor cetățeni. Îmi doresc ca cetățenii din Piatra-Neamț să se simtă în siguranță și asta reprezintă o prioritate pentru administrația publică pietreană” a mai adăugat primarul Dragoș Chitic.

PUBLICITATE