Piatra-Neamț – Taxa pe gunoi ține autoritățile în așteptare


Operatorii de salubritate care vor depozita deșeuri la groapa de gunoi plătesc o taxă de 80 de lei pentru fiecare tonă depusă, începând cu data de 1 ianuarie 2017, urmând ca această taxă să crească la 120 lei/tonă din 2018, potrivit prevederilor incluse în Legea 384/2013

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru a nu crește prețul plătit de populație, primarul Dragoș Chitic a solicitat Guvernului să reglementeze, într-un mod mai avantajos, această taxă de 80 de lei pe tonă.

În prezent, în Piatra-Neamț prețul plătit de populație este de 8.2 lei/persoană/lună.

La Piatra Neamt, pretul gunoiului colectat de la populatie nu trebuie sa creasca. Desi Guvernul ne-a facut un „cadou” la inceput de an prin introducerea unei taxe de 80 lei / tona deseu depus pe gropile de gunoi, taxa care se aplica de la 1 ianuarie 2017 si trebuie virata lunar la Fondul de Mediu, facem tot ce este omeneste si legal posibil pentru ca, atat populatia cat si agentii economici , sa nu plateasca mai mult. Solicit public Guvernului Romaniei ca miercuri 1 februarie sa introduca pe ordinea de zi si sa aprobe proiectul transmis spre consultare publica care rezolva o problema existenta acum la nivelul intregii tari si care reglementeaza intr-un mod mai avantajos aceasta taxa de 80 lei /tonă.
Avem un mare avantaj la Piatra Neamt deorece reusim sa reciclam aproximativ 78 % din deseul colectat ceea ce face ca pietrenii sa nu mai fie afectati de taxa ( proiectul de Ordonanta prevede ca se plateste taxa doar daca se recicleaza mai putin de 30 % din colectat ). Multumesc firmei Brantner pentru intelegerea de care a dat dovada in aceasta luna si pentru efortul de a gasi solutii pana acum.
In Piatra Neamt pretul platit de populatie este de 8.2 lei / persoana/luna, sub media nationala si mai mic decat in multe municipii resedinta de judet ( sunt orase in care populatia plateste peste 12 lei / persoana/luna ). – a declarat primarul Dragoș Chitic

D.M.B.
PUBLICITATE