Piatra-Neamț – Șofer beat criță, la volanul unui microbuz de transport persoane


Şoferul unui microbuz de transport persoane este cercetat de poliţişti după ce a fost prins, astăzi (22 noiembrie), de poliţişti în trafic cu o alcoolemie de 1,2 mg/l în timp ce efectua o cursă între localităţile Dumbrava Roşie şi Piatra Neamţ. Ieri, un alt şofer de microbuz a fost amendat după ce a fost prins băut la volan.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Neamţ, şoferul microbuzului, în vârstă de 31 de ani, a fost prins de poliţişti în municipiul Piatra Neamţ, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea riscului accidentelor rutiere.

Bărbatul conducea un microbuz de transport persoane şi se întorcea din localitatea Dumbrava Roşie. În acel moment, în microbuz nu se afla niciun călător.

„Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 1,2 mg/l alcool pur în aerul expirat. I-a fost reţinut permisul de conducere şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Elena Bulgărea – notează digi24.ro

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Şi luni, poliţiştii au prins în trafic un şofer de microbuz (în care se aflau şase călători) cu o alcoolemie sub 0,4 mg/l. El făcea o cursă regulată între Piatra Neamţ – Iaşi – Orhei (Republica Moldova). Şoferul a fost amendat cu 1.125 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere.

Conform IPJ Neamț, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în perioada 21.11-23.11.2016, la nivel naţional și local, sunt organizate acţiuni preventiv-reactive, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, pe principalele intrării şi ieşiri din localităţi, precum şi pe sectoarele de drumuri incluse în informările meteo de vreme rea. La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, participă efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț. Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii nemțeni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.500 lei. Majoritatea abaterilor constatate privesc depășirea limitei legale de viteză, în număr de 29, dar au fost sancționați și 3 conducători auto pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară. Totodată polițiștii au avut în vedere și verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane, 2 conducători auto fiind sancționați pentru abaterile constatate, unul dintre acesta fiind depistat sub influența alcoolului. În total, 6 permise de conducere au fost reținute și un certificat de înmatriculare a fost retras.

D.M.B.
PUBLICITATE