Piatra-Neamț: Regizorul pietrean Daniel Sandu a fost votat cetățean de onoare

Consilierii locali ai municipiului Piatra-Neamț au votat astăzi (24 aprilie) un proiecte de hotărâre prin care s-a conferit titlul de cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț regizorului Daniel Sandu. Inițiativa a aparținut consilierilor  PNL care au depus un proiect de hotărâre.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru tot acest demers vreau să mulțumesc inițiatorilor, celor care s-au gândit la acest lucru. Pentru mine este ceva cu totul nou. Atunci când am început acest drum în niciun caz nu m-am gândit că s-ar putea ajunge aici. Mulțumesc consilierilor care au avut această inițiativă, mulțumesc domnului primar, mulțumesc domnilor din presa locală” – a declarat Daniel Sandu

Reamintim că regizorul şi scenaristul Daniel Sandu s-a născut la 16 decembrie 1977 la Piatra-Neamţ. A urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Gheorghe” – Roman, iar în anul 2002 a absolvit Universitatea Media – Fundaţia PRO, Facultatea de Cinematografie, secţia „film”, la clasa regizorului Andrei Blaier.

Prima regie, unde a fost şi scenarist şi producător a reprezentat un scurt-metraj documentar în anul 2000 „Fileuri de amintiri”, obţinând şi premiul special la Eco-Etno-Folc Slătioara Fest 2000.

În perioada 2001-2017, evoluţia regizorului Daniel Sandu creşte de la un an la altul, realizând mari succese naţionale şi internaţionale

Regizorul Daniel Sandu, cel care a realizat filmul “Un pas în urma serafimilor”, a fost marele câştigător al ediţiei din acest an a Premiilor GOPO, obţinând nu mai puţin de opt trofee.

Pe lângă premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal, cel mai bun regizor, cea mai bună imagine, lung-metrajul regizorului Daniel Sandu a primit şi premiul pentru cel mai bun scenariu, cel mai bun debut sau “premiul pentru tânără speranţă”.

 

PUBLICITATE