Piatra-Neamț: Raportul de activitate al consilierului local Luminița Moscalu (2016-2017)

Validat consilier local după alegerile din iunie 2016, Luminița Moscalu face parte din grupul PNL din Consiliul Local Piatra Neamţ. Este la primul mandat de consilier și vine din mediul didactic unde are în spate o carieră de peste 20 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Putem spune că este omul care a scris de două ori istorie în Piatra-Neamț. Prima dată a făcut-o la propriu, în 2009 când a pubicat un studiu de antropologie istorică – „Cotidian si mentalitati in Piatra Neamt (1864-1914)”, reprezentând lucrarea sa de doctorat și a doua oară acum, prin mandatul de ales local al municipiului Piatra-Neamț.

De la începutul mandatului de consilier, s-a preocupat de problemele învățământului local și de proiecte cu finanțare externă. Face parte din Comisia pentru proiecte cu finanțare externă și, de asemeni, este membru al Comisiei de parteneriate finanțate conform Legii 350/2005.

Luminița Moscalu vine în Consiliul Local cu experiența accesării fondurilor europene, în timpul mandatului de director al Liceului de Artă ”Victor Brauner” obținând finanțarea unui proiect de 100.000 Euro. Unul din obiectivele pe care le are în acest mandat de consilier este să multiplice proiecele pentru copii și tineri dar și să înființeze un colectiv care să ajute cadrele didactice din oraș la scrierea de proiecte cu finanțare externă.

A iniţiat, alături de consilierii PNL, poiecte de hotărâre cu privire la scăderea preţului locului de parcare pentru parcările de reşedinţă, stoparea blocărilor abuzive pe domeniul public precum şi semnarea memoriului către Ministerul Transporturilor pentru repararea tronsonului de drum de la ieşirea din Piatra-Neamţ spre Bicaz. A votat de fiecare dată proiectele referitoare la preluarea, scoaterea la licitaţie şi deschiderea pieţei centrale a oraşului.

A participat la toate şedinţele Consiliului Local, a fost prezentă la toate întâlnirile pe comisii şi a colaborat cu departamentele din cadrul primăriei pentru cunoaşterea şi clarificarea problemelor cuprinse în proiectele de hotărâri.

Pentru anul următor își propune susținerea acțiunilor care au ca scop îmbunătățirea calității vieții cotidiene a cetățenilor orașului, cu accent pe educație, cultură, identitate locală și grupurile vulnerabile.

Raportul de activitate al consilierului Luminița Moscalu, în perioada 2016-2017, îl puteți citi – AICI

PUBLICITATE