Piatra-Neamț – Programul zilei de joi (8 decembrie) la Târgul de Crăciun


Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ şi Academia de muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, vă invită, joi, 8 decembrie 2016, începând cu ora 18:00, pe Platoul Curţii Domneşti, la CONCERTUL DE DATINI ŞI OBICEIURI TRADIŢIONALE ROMÂNEŞTI susţinut de Ansamblul Folcloric „Floricică de la munte” cordonat de către Dedilia Popovici, şi de Ansamblul de Muzică Tradiţională „Icoane Moldave”, coordonat de către Delia Stoian Irimie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vă aşteptăm să vă bucuraţi de obiceiurile româneşti moştenite de la înaintaşi!

Vezi și Programul TÂRGULUI DE CRĂCIUN de la Piatra-Neamț

program-5-11-decAnsamblul Folcloric „Floricică de la munte”

Istoric – Înfiinţat în 1971, Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” s-a consacrat, în timp, ca unul dintre cei mai importanţi păstrători de cultură tradiţională românească. De patru decenii, Ansamblul nemţean cutreieră Europa, ducând cu el frumuseţea dansurilor, cântecelor şi a costumelor populare româneşti. Indiferent că au venit în faţa publicului român, a celui francez ori a celui turc, dansatorii nemţeni s-au remarcat prin originalitatea şi autenticitatea repertoriului alcătuit din dansuri reprezentative pentru toate zonele etnofolclorice ale României.

Ansamblul de Muzică Tradiţională „Icoane Moldave”

Ansamblul de Muzică Tradiţională Icoane Moldave al Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ, a luat fiinţă în 1998. De atunci şi până acum, componenţii ansamblului s-au perindat rând pe rând, unul singur a rămas acelaşi, conducătorul ansamblului, conferenţiar universitar doctor Delia Stoian-Irimie. Ansamblul are în componenţa sa studenţi de la toate specializările instituţiei. Repertoriul de colinde abordat în acest an este preluat din toate zonele ţării noastre.

D.M.B.
PUBLICITATE