Piatra-Neamț: Primarul Dragoș Chitic contestă în instanță decizia de majorare a prețului apei

Începând cu data de 1 iulie pietrenii vor plăti mai mult pentru fiecare metru cub de apă și canalizare. (vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Majorarea de către PSD, partidul care deţine conducerea judeţului Neamţ, a preţului apei este o măsură care afectează grav pietrenii dar şi întreaga populaţie a judeţului. Este o măsură nedreaptă şi care dovedeşte că, atât Consiliul Judeţean Neamţ, cât şi societăţile subordonate acestei instituţii funcţionează ineficient şi din păcate cei care suportă nota de plată sunt cetăţenii.

Aceasta este și concluzia la care a ajuns primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, care a susținut astăzi, 19 iunie, o conferință de presă la sediul PNL pentru a explica soluții alternative găsite de municipalitate.

Cu toate că am avut o reacţie publică hotărâtă şi argumentată asupra intenţiei de majorare a preţului apei de către Compania Judeţeană APASERV iar Consiliul Local Piatra Neamţ şi-a mandat reprezentatul în ADI AQUA NEAMŢ să voteze împotriva majorării, cu toate că atunci când a apărut în spaţial public această intenţie marea majoritatea a populaţiei s-a arătat indignată exprimându-şi nemulţumirea, nu s-a ţinut cont de aceste aspecte şi s-a executat ordinul de la partid, majorându-se preţul apei. Este anormal să trăim într-un judeţ în care populaţia are cele mai mici venituri din întreaga ţară, o altă dovadă că este administrat deficitar de către PSD, iar prețul apei să ne situeze pe primele locuri în clasamentul naţional” a declarat Dragoș Chitic , primarul Municipiului Piatra Neamț.

Pentru ca pietrenii să beneficieze de un preț corect şi suportabil  pentru apa potabilă, au fost deja demarate unele acţiuni.

În calitate de primar al acestui oraş nu pot asista nepăsător cum PSD îşi bate joc de pietreni. Vă informez că astăzi am contestat în instanță decizia de majorarea a pretului apei si am solicitat suspendarea punerii în practică a acestei măsuri care ne afectează pe toți. Am început totodată să caut soluţii alternative pentru oraşul Piatra Neamţ . În acest sens am avut deja o primă discuție cu societatea APA Vital Iași si am stabilit să ne întâlnim în perioada imediat următoare  pentru a discuta despre posibilitatea furnizarii apei în Piatra Neamț de către această companie care prestează serviciul la tarife mai mici. A început să apară concurenţa şi consider ca APA SERV trebuie să găsească soluţii pentru a oferi populaţiei un preţ la apă competitiv şi servicii de calitate, altfel riscă să-şi piardă clienţii. Sunt extrem de nemulţumit faţă de de majorarea preţului apei şi pentru că APA SERV  este o societate a Consiliului Judeţean condus de PSD, iar în ADI AQUA Neamţ primăriile conduse de primari PSD au o majoritate confortabilă, solicit Partidului Social Democrat să-şi exprime public pozitia şi eventual o explicaţie plauzibilă pentru majorarea preţului apei în judeţul Neamţ”, a concluzionat Dragoș Chitic, primarul Municipiului Piatra Neamț

PUBLICITATE