Piatra-Neamț: Prima zi a Festivalului Dacic „Petrodava” – sâmbătă 27 mai

Deschiderea oficială a Festivalului Dacic „Petrodava” a avut loc ieri, 27 mai, începând cu ora 12:30.
„Trăim într-un oraș încărcat de istorie și consider că trebuie să ne respectăm istoria, să ne respectăm înaintașii, trebuie să fim mândri de istoria acestor locuri și este datoria noastră să facem cunoscute momentele istorice importante ale zonei noastre. Astfel de manifestări ne promovează și ne fac orașul cunoscut” a declarat primarul Dragoș Chitic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Evenimentul a continuat cu prezentarea și deschiderea taberelor si a atelierelor meșteșugărești (Prelucrare os, Prelucrare lemn, Monetărie, Întreținere echipamente, Jocuri romane, Plante dacice, Machete, Scriptoria, Fierărie, Metaloplastie, Antrenamente soldați, Antrenamente gladiatori).
De la ora 18:30, pietrenii s-au bucurat de dansuri antice, prezentarea trupelor și echipamentelor dacilor și romanilor, demonstrații militare, lupte de gladiatori și un târg de sclavi.
Seara, Festivalul s-a încheiat cu o paradă de noapte, un marș cu torțe pe străzile din Piatra-Neamț, traseul Teatrul Tineretului – Casa de Cultură a Sindicatelor – Muzeul de Istorie – Hotel Ceahlău – Teatrul Tineretului.

Vezi și Piatra-Neamț: Festivalului Dacic „Petrodava”, unic în zona Moldovei

PUBLICITATE