Piatra-Neamț: Portofelul unui pensionar, găsit și restituit la sediul Poliției Locale

In data de 21.11.2017, un cetatean din municipiul P.Neamt s-a prezentat la sediul Politiei locale unde a predat un portofel continand bani, carti de credit si acte de identitate, gasit pe strada.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

          Ulterior, in aceeasi zi la sediul Politiei locale s-a prezentat cetateanul pagubit, S.V., din municipiul P.Neamt, in varsta de 79 de ani, pentru a reclama pierderea suferita, ocazie cu care i-a fost returnat portofelul, pe baza de proces verbal.  

          Recuperarea bunurilor pierdute a fost cu atat mai bine venita cu cat persoana pagubita este pensionar, incasarea drepturilor banesti reprezentate de pensia lunara nefiind posibila fara accesarea cardului bancar.

        Suplimentar de latura morala a obligatiei returnarii unor bunuri gasite, precizam ca fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, constituind infractiune potrivit dispozitiilor art. 243 din Noul Cod Penal

PUBLICITATE