Piatra-Neamț – Polițiștii caută un bărbat acuzat de înșelătorie prin metoda „șmen”

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț căută un bărbat de circa 30-35 de ani, care în seara zilei de 15.03.2017 ar fi înșelat vânzătorul unui magazin cu suma de 250 de lei, prin metoda „șmen”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii au stabilit faptul că bărbatul ar fi solicitat să cumpere doua sticle cu vin și i-a înmânat gestionarului o bancnotă de 500 lei pentru a le achita. După ce a primit restul, persoana necunoscută a refuzat sa mai cumpere cele doua sticle cu vin motivând ca sunt prea scumpe, iar la înapoierea banilor și-a însușit suma de 250 lei, restituind vinul și restul sumei de bani.

Exersarea spiritului de vigilență reprezintă primul si cel mai solid scut împotriva hoților si a altor categorii de infractori. Va prezentam câteva sfaturi de natura sa prevină indiferenta și neglijența, care favorizează înșelăciunile:
-Nu cumpărați bunuri decât din locurile autorizate, iar daca va tentează realizarea unei tranzacții, nu dați niciodată banii înainte de a primi si verifica bunul solicitat. Este condiția esențiala de a face inofensiv un escroc!
-Nu efectuaţi operaţiuni de schimb valutar la persoane neautorizate. Pentru aceasta există bănci şi case de schimb valutar.
-Atenție la metoda “șmen”! Când primiți suma solicitată sau returnată, numărați atent bancnotele și nu mai întoarceți banii în mana bișnițarului, sub pretextul ca acesta să-i mai numere o data! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o suma derizorie.
-Când aveți la dvs. sume mari de bani ( pe care i-ați ridicat de la posta sau de la banca) nu va încredeți in persoanele care pretind ca va cunosc si va propun afaceri.
Fiți siguri ca ați fost urmăriți! Mai bine deplasați-va direct acasă cu un taxi!

PUBLICITATE