Piatra-Neamț: Metoda „Accidentul” a început să nu mai funcționeze

În noaptea de 07/08 februarie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați despre faptul că în aceeaşi seară în jurul orei 23.00, un bărbat de 82 de ani, a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care i-a solicitat bani sub pretextul că nepotul său ar fi fost implicat într-un accident rutier.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deşi la domiciliul persoanei vătămate s-a prezentat o femeie pentru a ridica suma de bani, bărbatul nu a dat curs solicitării, realizând că ar putea fi înşelat.

Polițiștii au declanșat cercetările pentru identificarea autorilor și tragerea la răspundere penală.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt sau înșelăciune, poliţiştii nemțeni fac următoarele recomandări:
•Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind ca sunt de la diverse societăți comerciale (de furnizare a unor servicii , firme de curierat, comis voiajori, etc.),.
•Aceeași atenție trebuie sa o acordați și celor care se prezintă ca fiind prieteni cu o anumită ruda aflată în străinătate și doresc sa vă predea un colet sau alte bunuri în schimbul unei sume de bani.
•Fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe strada, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea sa vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră si să pătrundă în locuință cu scopul de a sustrage bani sau bunuri.
•Nu cumpărați obiecte de la persoane care va abordează la domiciliu sau în preajma zonelor comerciale sub pretextul ca le vând la preturi mai mici decât valoarea reala. Puteți fi înșelați si să constatați acest lucru când este prea târziu.
•Efectuaţi schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate;
•Achiziţionaţi produse doar de la agenţii economici care oferă certificate de garanţie pentru marfa vândută, evitându-se în acest fel achiziţionarea unor produse contrafăcute;
•Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane neautorizate.
•Nu daţi curs mesajelor (SMS) primite pe telefonul mobil prin care se solicită efectuarea unor plăţi sau a reîncărcării cu cartele valorice în schimbul accesării unor potenţiale câştiguri în bani sau bunuri.
•Nu luaţi în considerare eventualele mesaje în care sunteţi desemnat câştigător, fără temei, al vreunui sondaj, mai ales dacă nu aţi participat la un astfel de concurs!
•Nu reveniți cu un apel dacă ați primit un sms de la o persoană necunoscută care vă solicită să o reapelați, putând fi victimizat printr-un apel cu suprataxă. Dacă proprietarul telefonului sună înapoi, nu a are posibilitatea sa întrerupă convorbirea, iar costurile înregistrate pe factura pot depăși sute de euro.

Anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin!

PUBLICITATE