Piatra-Neamț – Joi, 23 martie, conferința de lansare a proiectului „Festivalul de Altceva”

Asociația de Sprijin Comunitar ”ACS” vă invită la conferința de lansare a celei de-a V-a ediții a proiectului ”Festivalul de Altceva”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Anul acesta, Festivalul plusează prin amploare și abordarea unor noi tematici. Mai mult ca oricând, scopul  proiectului este aducerea culturii în prim plan în viziunea tuturor categoriilor sociale, utilizând diverse metode nonformale pentru facilitarea învățării și stârnirea curiozității promovând în același timp diversitatea culturală, artistică.

Utilizând metodele nonformale pe care le-a consacrat în anii anteriori (teatru de umbre, biblioteca vie), proiectul le propune nemțenilor anul acesta și o expoziție photo-voice cu tema ”Povești Underground”, ateliere de scriere creativă pentru pasionați și lecturi publice pentru copii.

Noutatea absolută va consta în organizarea atelierului de cultură underground ce dorește să elimine prejudecățile pe care adesea oamenii le au în legătură cu  activitățile mai puțin convenționale practicate de tineri.

Conferința de lansare va avea loc joi, 23 martie 2017, începând cu ora 14:00, la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu Piatra – Neamț, la Sala Expo – Club (Fosta secție de carte străină).

”Festivalul de Altceva e un prilej extraordinar pentru a ne bucura de  nonformal în general.Proiectul a avut o țintă prioritară pe care a urmărit-o încă de la prima ediție: folosirea educației non-formale pentru promovarea unor valori, atitudini sau idei care ar produce un impact pozitiv în comunitate. Pornim a V-a ediție cu aceleași gânduri,dar în același timp urmărim să dezvoltăm conceptul de ”altceva” de la un an la altul. Am mai construit niște ateliere, vom avea o echipă mai mare de voluntari și ne propunem să câștigăm un public mult mai numeros”, declară Mihaela Loredana Dinu, directorul Asociației de Sprijin Comunitar ACS și inițiatoarea proiectului Festivalul de Altceva.

”Ediția a V-a vine cu mult entuziasm, cu multe provocări, dar și cu niște standarde destul de ridicate. E multă veselie în echipa noastră, ne place să găsim de fiecare dată altceva cu care să ne surprindem participanții. Anul acesta vom aborda tematici mai aplicate, vom discuta despre prejudecăți, despre diversitate și vom încerca să adunăm la Festival cât mai mulți participanți”, declară Anamaria Holotă, asistent de proiect.

Festivalul de Altceva, ediția a V-a este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Agenda conferinței:

14:00- ”Oscar și Tanti Roz”, teatru de umbre, trupa de teatru a Centrului de Voluntariat

15:00– Înregistrarea participanților

15:15- Ce este Festivalul de Altceva? (ediții anterioare, echipa și noul concept)

15:35- Metode: Photovoice, Biblioteca Vie, Teatru de Umbre, Lecturi Publice, Atelier Underground

16:15- Networking și gânduri bune

PUBLICITATE