Piatra-Neamț: Femeie înjunghiată de concubin. A aruncat cu cuțitul după ea

La data de 27 februarie a.c., poliţiștii s-au sesizat cu privire la faptul că o femeie de 31 de ani, din Piatra Neamț s-a prezentat la Spitalului Județean de Urgențe Neamţ, pentru a i se acorda îngrijiri medicale, fiind înjunghiată la nivelul abdomenului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că femeia este într-o relație de concubinaj cu un bărbat de 37 de ani, din Piatra Neamț.

Ieri, în timp ce erau la locuința comună, cei doi au avut anumite discuții în contradictoriu, iar bărbatul ar fi aruncat asupra femeii, cu un cuțit și ar fi rănit-o în zona abdomenului.

Prin gravitatea leziunilor produse, nu i-a fost pusă în primejdie viaţa victimei, însă pentru vindecare aceasta necesită 12-14 zile de îngrijiri medicale.

Faţă de bărbat, polițiștii au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore, pentru comiterea infracțiunii de violență în familie.

DESPRE VIOLENŢA ÎN FAMILIE

Codul Penal tratează în mod expres violenţa în familie, în art.199, unde se arată că pedeapsa aplicată pentru un agresor, în cazul în care victima infracţiunii de omor, lovire sau vătămare corporală este unmembru de familie, se majorează cu o pătrime faţă de pedepsele aplicate în mod obişnuit, pentru acele  infracţiuni.

În Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, modificată şi completată, se arată ce se înţelege prin membru de familie:

a) ascendenţii şi descendenţii, fraţii şi surorile, copiii acestora, precum şi persoanele devenite prin adopţie, potrivit legii, astfel de rude;

b) soţul/soţia şi/sau fostul soţ/fosta soţie;

c) persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi sau dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc;

d) tutorele sau altă persoană care exercită în fapt sau în drept drepturile faţă de persoana copilului;

e) reprezentantul legal sau altă persoană care îngrijeşte persoana cu boală psihică, dizabilitate intelectuală sau handicap fizic, cu excepţia celor care îndeplinesc aceste atribuţii în exercitarea sarcinilor profesionale.

PUBLICITATE