Piatra-Neamț: exercițiu de salvare-evacuare a persoanelor blocate în telescaun

În vederea pregătirii sezonului de iarnă, Serviciul Public Salvamont Neamț a desfășurat miercuri, 22 noiembrie, un exercițiu de salvare-evacuare a persoanelor blocate în telescaun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Procedura executata a fost cea agreata de producatorul Doppelmeyr care a fabricat instalatiile. Timpul de evacuare la primul scaun a fost de 20 de minute. Timpul scade la 15 minute pentru urmatoarele scaune. La telescaun exista doua kituri de salvare iar la pilonii din imediata apropiere a statiei de plecare se poate interveni si cu autospeciale ISU/scari sau saltele gonflabile .

La telegondola, desi procedeul este identic, exista manevre suplimentare pe care salvatorul trebuie sa le execute cum ar fi deschiderea usilor prin actionarea dispozitivului de deasupra gondolei, patrunderea in interiorul cabinei, instalarea unui alt sistem de asigurare si apoi lansarea victimelor. Intre pilonii 3 si 4 salvarea/evacuarea pasagerilor se poate face in siguranta si eficient doar daca echipa salvamont este asistata de un elicopter cum de altfel se procedeaza in toata lumea. Timpii, din pacate, la astfel de exercitii nu sunt relevanti cand pe post de victime folosesti salvatori montani. Cateodata negocierile cu victimele pot dura mult timp mai ales in cazul gondolei. – notează Salvamont Neamț

PUBLICITATE