Piatra-Neamț – Echipa Colegiului Tehnic „Gheorghe Cartianu”, campioană la fotbal

DJST Neamț a organizat în zilele de 4 și 5 aprilie 2017 prima ediție a Campionatului Municipiului Piatra Neamț la fotbal pe teren redus, iar echipa care s-a încununat campioană este cea a Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Chimiștii au jucat finala competiției împotriva celor de la Colegiul Național de Informatică, scorul final al duelului fiind 3-1 (1-0). CN ”Calistrat Hogaș” a completat podiumul, după 3-0 cu reprezentanta CT ”Spiru Haret”, rezultat omolgat la ”masa verde”, pentru că învinșii nu s-au prezentat în formula completă.

Campioana ”Cartianu” a făcut parte din Grupa B a concursului de la Piatra Neamț. A fost o serie cu numai trei formații, iar rezultatele consemnate de în dreptul chimiștilor au fost: 8-5 cu ”Auto” (n.n. – Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț) și 3-0 cu ”Hogaș”.

În celălalt meci al seriei, Hogaș a învins pe ”Auto” cu 3-2.

Până a ajunge în finală, ”Info” a jucat în Grupa A din care au mai făcut parte echipele de la Spiru Haret, Liceul Teologic și Rareșul. Info a trecut de Spiru Haret cu 7-2 în primul duel, aceasta fiind și cea mai mare diferență de scor a turneului, în timp ce Rareș și Teologic au terminat la egalitate, 1-1. Învingătoarea s-a decis la lovituri de departajare, rareșiștii impunându-se cu 2-1 în urma loteriei de la punctual cu var. În etapa a doua, Spiru a trecut de Teologic cu 3-1, după ce Rareșul a ales să părăsească întrecerea nemulțumită de arbitrajul din meciul cu Info. În momentul în care echipa de la Rareș a ieșit de pe teren, scorul era 3-1 pentru adversari. Spiru a câștigat mai apoi, la ”masa verde” cu Rareș, scor 3-0, iar informaticienii au trecut de Teologic cu 3-1.

Premii individuale – fiecare elev a primit câte o minge:

Golgheter – Silvian Lupașcu (Cartianu) – 6 goluri
Cel mai bun portar – Tiberiu Teodosia (Informatică)
Cel mai tehnic jucător – Șerban Ștefănoaia (Hogaș).

Conform regulamentului competiției, campioana Cartianu a plecat acasă cu medalii, un trofeu, trei mingi ca premiu pentru locul 1 pentru echipă, două mingi ca premiu de participare și un set de tricouri. Informatica s-a ales cu medalii, două mingi ca premiu pentru locul 2 pentru echipă, două mingi ca premiu de participare și o husă pentru mingi. Hogașul a trebuit să se mulțumească doar cu medalii, o minge ca premiu pentru locul 3 pentru echipă și alte două mingi ca premiu de participare.

DJST Neamț a organizat prima ediție a Campionatului Municipiului Piatra Neamț la fotbal pe teren redus pentru licee în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Piatra Neamț. AJF Neamț, prin Comisia Județeană de Arbitri, a sprijinit turneul prin delegarea de arbitri la jocuri, iar partidele au avut loc pe terenul din Ștrandul Tineretului datorită sprijinului SC Rocom Central SA.

Pe această cale, DJST Neamț ține să mulțumească și profesorilor de educație fizică și sport din școlile participante: Elena Ciurea – Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra Neamț, Alina Militaru – Colegiul Tehnic ”Spiru Haret” Piatra Neamț, Narcis Chiuaru – Liceul Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț, Gheorghe Grigoraș Popa – Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț, Mihai Mancaș – Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, Florin Brînzei – Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, Gabriel Cîmpescu – Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț.

sursa: djstneamt.ro
PUBLICITATE