Piatra-Neamț: Doi copii răniți după ce bicicleta pe care se aflau a fost lovită de o ambulanță

În ziua de 13.06.2017, în jurul orei 14.20,polițiștii rutieri au intervenit în cazul unui accident produs pe raza municipiului Piatra Neamț, în urma căruia a rezultat rănirea a doi minori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a stabilit, din primele cercetări, că în timp ce un bărbat de 43 de ani, din Piatra Neamț conducea o ambulanţă pe strada Gheorghe Asachi, la intersecţia cu str. Cernegura a intrat în coliziune cu o bicicletă condusă de un minor de 13 ani, ce transporta un alt minor de 8 ani.
Minorul a pierdut controlul bicicletei în urma deplasării în pantă pe str. Cernegura, intrând în coliziune cu vehiculul și accidentându-se atât acesta cât și minorul transportat.

Un alt pieton a fost accidentat, ieri, pe raza municipiului Roman. Din primele cercetări polițiștii au stabilit că, în timp ce un bărbat de 42 de ani din Roman conducea un autoturism pe b-dul. Republicii, având direcţia de deplasare către str. Ştefan cel Mare, ajuns la trecerea pentru pietoni semnalizată cu indicator şi marcaj rutier, din apropierea intersecţiei cu str. Anton Pann, a acroşat un tânăr de 25 de ani, ce s-a angajat în traversarea drumului.

Tot ieri, în jurul orei 15.19, polițiștii rutieri au fost sesizaţi despre faptul că în interiorul localităţii Pipirig, pe DN 15B, a avut loc un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unui minor. În urma cercetării la fața locului, s-a stabilit că în timp ce un bărbat de 43 de ani, din Pipirig conducea un autoturism pe DN 15B, având direcţia de deplasare Pluton-Târgu Neamţ a surprins şi accidentat un minor de 8 ani, care s-a angajat în traversarea străzii fără să se asigure.

În toate cazurile, conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind negative, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliția Neamț:
Având în vedere că vacanţa de vară se apropie, iar copiii pot fi liberi mai mult timp și fără supravegherea unui adult, vă recomandăm să discutați cu cei mici și să le aduceți în atenție următoarele reguli de circulație, pentru a-i feri de evenimente neplăcute: – învățați-vă copilul sa nu se joace pe carosabil! Strada nu este loc de joacă! – nu lăsați copiii să circule cu patine cu rotile sau cu bicicleta, în zonele de trafic auto intens! – traversările se fac numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de strada! Nu se traversează prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite! – trebuie să îi educați să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă, luând în calcul că, atunci când se traversează o stradă cu mai multe benzi pe sens, trebuie sa fim mai prudenţi! – traversarea străzii se face perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Trebuie să dăm şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a ne angaja în traversare! Nu uitaţi! – copii imită comportamentul rutier al adulţilor. Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi și să îi asigurați pe cei mici!

Pe conducătorii de vehicule îi sfătuim să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită: -la apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate -în zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii -la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport -la apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.

PUBLICITATE