Piatra-Neamț: DNA, pe urmele lui Jănel Iosub, fostul director al LocativServ

Schimbarea conducerii societății Locativ Serv de la începutul lunii iulie 2017 a început cu un mare scandal, noii reprezentanți ai AGA la aceaste societate fiind scoși afară de către directorul Jănel Iosub. (vezi articol – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

AGA-manii Ciobanu Valentin și Olariu Adrian au reușit în cele din urmă să-și intre în drepturi, schimbând Consiliul de administrație care mai târziu a demis directorul general.

La acea dată (6 iulie 2017), cei doi reprezentanți ai Consiliului Local în AGA la societatea Locativ Serv au făcut o plângere penală la DNA pe numele lui Jănel Iosub pentru infracțiunea de abuz în serviciu, care a vătămat interesele legitime ale Municipiului Piatra Neamț, prin aceea că în cadrul ședinței de CA a interzis participarea membrilor AGA pentru ca în mod ilegal să-i fie majorată îndemnizația, fapt cauzator atât pentru comunitatea locală dar și pentru societatea pe care o conducea.

În urma acelei plângeri penale, conform surselor noastre, DNA a deschis un dosar penal, cerând societății Locativ Serv informații despre documentele care au stat la baza numirii celor doi AGA-mani la societatea respectivă, precum și motivele pentru care cei doi consilieri locali au fost dați afară din sediul societății.

Informația a fost confirmată astăzi, 25 august, de către directorul interimar al societății, într-o conferință de presă. „Am răspuns adresei înaintate de către Directia Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău, care are ca obiect plângerea ce îl vizează pe fostul director al societății S.C Locativserv” – a declarat Vladimir Togan

Faptul că DNA nu și-a declinat competențele către Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț și a deschis un dosar penal pe această temă, arată că există indicii clare și interes din partea procurorilor pentru faptele petrecute la începutul lunii iulie 2017 la societatea Locativ Serv.

PUBLICITATE