Piatra-Neamț: Despre demolarea terasei din fața Casei de Cultură

Municipiul Piatra-Neamț poartă titulatura de „stațiune turistică de interes național”. Mai mult decât atât, primăria încearcă mereu să devină un partener pentru cei care doresc să investească.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din păcate, toate se opresc la ușa arhitectului șef al municipiului. Cel puțin așa reiese din scandalul care are loc de câteva zile în privința terasei de la Casa de Cultură.

Pe scurt, un investitor grec a preluat în administrare o parte din clădirea Casei de Cultură și a dorit să-și facă o terasă în față. După ce a cerut autorizație de amplasare a unei terase provizorii pe timpul verii, arhitectul șef al orașului s-a opus, pe motivulcă acea construcție se află în perimetru ”Pieței Petrodava”, unde nu ar trebui să existe construcții de felul ăsta. Totuși, investitorul a motivat că Sindicatele au în proprietate și terenul din fața Casei de Cultură și nu ar avea nevoie de acordul primăriei. Astfel, a amenajat o terasă provizorie pe care astăzi, 23 iunie, angajații primăriei i-au ridicat-o.

Dincolo de aspectele legale pe care nu le comentăm (momentan), suntem curioși cum a aprobat arhitectul șef, la câțiva metri, să fie amplasată o altă terasă, pe trotuar, cale de acces spre Casa de Cultură  (vezi foto)

Despre alte construcții „dubioase” aprobate de arhitectul șef…vom reveni…

PUBLICITATE