Piatra-Neamț: Consilierii PMP, Sauciuc și Ghineț, atac voalat la colegul Gavrilescu

La PMP Piatra-Neamț deciziile se iau pe persoană fizică iar alegerile interne îi determină pe membri să „își sape” sau „faulteze” colegii de partid. Doi dintre consilierii locali ai acestei formațiuni, Cristian Sauciuc și Marius Ghineț, au încercat astăzi, din nou, să-l puna în dificultate pe colegul lor, viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O dezbatere publică, acțiune de consultare a cetățenilor organizată în mod frecvent de primaria pietreana și care reprezintă o inițiativă obișnuită pentru municipiul Piatra-Neamț, s-a încercat a fi politizată și denaturată de la scopul ei firesc. Direcția Urbanism a primăriei (aflată în subordinea viceprimarului PMP Bogdan Gavrilescu – conform delegării de atribuțiuni realizată de primarul Dragoș Chitic), a inițiat o dezbatere publică, o procedură firească în legatură cu solicitarea unei persoane de a realiza un PUZ pentru construirea unui imobil pe strada Mihai Eminescu (pe structura unei foste centrale termice dezafectate).

Până aici nimic neobișnuit. Doar că viceprimarul și colaboratorii primăriei s-au trezit în sala de ședinte cu o parte a presei, cu un grup de cetățeni revoltați pentru acest demers și cu cei doi consilieri locali PMP care încercau să agite spiritele. Totuși, dezbaterea a fost una constructivă și a reusit să lamurească aspectele pe care o parte dintre cei prezenți nu le cunoșteau.

Este binecunoscut de acum faptul că cei doi consilieri PMP își primesc comenzile de la liderul PSD și încearcă prin orice mijloace să-l pună în dificultate pe colegul lor care, de cele mai multe ori, refuză supunerea PMP-ului celor de la PSD.

Așa cum a declarat în numeroase rânduri Dragoș Chitic, Primăria nu va autoriza niciodată o construcție dacă nu îndeplinește condițiile legale sau crează un disconfort major pentru populație. Asta ar fi trebuit să înțeleagă și cei doi consilieri care au încercat să genereze un scandal politic pe aceasta temă. Ba mai mult, ne așteptam ca cei doi consilieri să le spuna oamenilor prezenți de ce refuză deschiderea Pieței Centrale sau de ce votează împotriva proiectelor benefice pentru oraș.

PUBLICITATE