Piatra-Neamț: Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu” noiembrie 2017

În perioada 23 – 25 noiembrie 2017, Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamţ, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ şi al Primăriei Municipiului Piatra-Neamţ, organizează cea de-a XXVII-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Muzicală „Emanuel Elenescu”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Competiţia omagiază personalitatea unei figuri marcante a culturii muzicale româneşti, dirijorul şi compozitorul nemţean Emanuel Elenescu, care a lăsat posterităţii, pe lângă evenimentele muzicale memorabile şi un fond audio de mare valoare de peste 5000 de minute de muzică, păstrate în fonoteca Radio, de care să se bucure generaţiile viitoare.
Compoziţiile sale, Variaţiuni simfonice pe o temă românească şi Rapsodia română pentru vioară şi orchestră, au fost distinse cu Menţiunea I, respectiv Premiul al III-lea la Concursul de compoziţie „George Enescu”.

Municipiul Piatra-Neamţ, timp de trei zile, va prilejui întâlnirea unor personalităţi artistice, care au fost invitate să facă parte din juriul concursului.

Peste 500 de elevi, de toate vârstele, din 42 de licee de artă din ţară şi de peste hotare, vor intra în competiţie şi vor etala pe scenă talentul lor artistic.

Programul de desfășurare al Concursului Internaţional de interpretare Muzicală
„Emanuel Elenescu” 23 — 25 noiembrie 2017

PUBLICITATE